Hoe blijf je in vertrouwen als de rest nog in angst leeft…?

De laatste tijd komt er steeds meer aan het licht en dit zorgt in sommige gevallen toch voor verdeeldheid. Meningen komen tegen elkaar te staan, gezien iedereen in een eigen realiteit leeft. Vooral het ego speelt op en veel mensen handelen uit angst. De propaganda is op dit moment erg groot, en iedereen probeert zijn realiteit door te drukken. Hierdoor wordt het in sommige gevallen steeds moeilijker om harmonie te vinden tussen alle partijen. Het nieuws wat door de overheid doorgedrukt wordt, laat hiernaast ook geen helder beeld zien van de werkelijkheid en is al het geluid wat kritisch denkt aan het censureren en tegenwerken. Daar zouden mensen ook hun vraagtekens bij moeten zetten, gezien deze censuur nog nooit eerder zo hoog is geweest.

Een vrij land is het allang niet meer, zeker gezien vrije denkers hun geluid niet meer mogen laten horen. Maar het kan niet langer uitblijven, dat alles uiteindelijk toch wel aan het licht komt. Dit is een heel moeilijk onderwerp om aan te snijden, maar het is momenteel wel de realiteit waar we allemaal mee te maken hebben. Het is belangrijk dat je heel kritisch gaat kijken, luisteren en lezen wat er allemaal voorbij komt. En daarnaast ook buiten de reguliere kanalen om gaat zoeken naar andere geluiden. Het is belangrijk om niet in angst mee te gaan en in vertrouwen te blijven. Vertrouwen op je intuïtie en op je lichaam. En daarnaast een ander zijn keuze niet veroordeeld, gezien iedereen baas over zijn of haar eigen lichaam is.

Vertrouwen op je lichaam

Het vertrouwen op je lichaam is misschien wel het belangrijkste wat er op dit moment nodig is. En het verbaasd mij dat zoveel mensen totaal geen vertrouwen meer hebben op hun eigen systeem. Ik kom dit vaak genoeg tegen bij mij in de praktijk en mensen weten vaak niet eens meer hoe ze zich moeten voelen. En bij je lichaam ligt de basis van dit alles. Het verbaast en betreurt mij dat ik zie dat er zoveel mensen zijn die denken dat ze iets buiten zichzelf nodig hebben om zich te helpen. Heel veel mensen laten uit angst en overtuiging een spuit erin zetten, terwijl het lichaam zo sterk is en een heel sterk immuunsysteem heeft.

Het lichaam heeft een hoger bewustzijn dan dat jij als mens hebt, en weet heel goed wat het nodig heeft. Alleen willen mensen vaak vanuit hun hoofd bepalen wat het lichaam nodig heeft en gaan voorbij aan de behoeftes van het lijf. Als er ergens een twijfel over is, dan is dat jouw intuïtie die al verteld dat er iets niet klopt en dat je daar naar mag luisteren. Maar het hoofd maakt maar al te graag verhalen en wilt graag controle houden en alles bepalen. Dus hiermee wordt het lichaam volledig overruled en genegeerd. Hoe kan je nou in balans zijn als jij elke keer je lichaam negeert, verwaarloosd en/of niet vertrouwd? Jouw lichaam en geest kunnen alleen maar synchroon gaan lopen als je vertrouwd op de signalen die het geeft, en daar naar handelt.

Risico

Veel mensen zijn zo goed bezig met detoxen en diëten en alles wat erbij hoort om bewuster te leven, maar kiezen dan vervolgens wel om een spuit erin te laten zetten wat nog in de testfase zit en de bijwerkingen voor de toekomst nog niet duidelijk zijn. En dan vraag ik me echt af waarom dat nou is? Je kan zo een beslissing niet uit vertrouwen nemen, want als je echt onderzoek doet naar wat er in zit en wat de effecten zijn neem je geen risico met je lijf. Nadenken in alles wat je doet is belangrijk als het om jouw systeem gaat. Je kan niet zomaar klakkeloos aannemen wat een instantie of overheid jou verteld, omdat ze zelf nog niet eens weten wat de gevolgen zijn voor de lange duur.

Waarom geven zoveel mensen hun macht uit handen en vertrouwen ze hun eigen systeem niet meer? Waarom kiezen zoveel mensen uit angst en verliezen ze volledig vertrouwen? Waarom nemen zoveel mensen risico door iets buiten zichzelf te zoeken en toe te laten, en gaan ze volledig buiten de wijsheid van hun eigen lichaam? Ik krijg zoveel mensen bij mij in de praktijk die zeggen dat ze twijfelen om de spuit te nemen, maar omdat het gezegd wordt door iedereen, ze het misschien ook wel doen. Maar hoezo luister je niet naar de wijsheid van jezelf en je eigen lichaam? Hoezo sta je niet stil bij de twijfel die voorbij komt, waarin je lichaam al duidelijk ‘NEE’ zegt. Waarom ga je voorbij aan die wijsheid van je lichaam en kies je voor angst? Waarom laat jij je iets vertellen, waarvan je de werkelijkheid niet weet als je niet eens onderzoek gedaan hebt? Waarom neem je alles zomaar aan? Ongeacht het om andere mensen, instanties of de overheid gaat, zou je nooit de macht buiten jezelf moeten leggen. Ook alles wat ik zeg, moet je in twijfel brengen en onderzoek naar doen.

Doe onderzoek en gebruik je hoofd voor kritisch denken

Het hart volgen en het hoofd gebruiken is iets wat ik al jaren tegen iedereen vertel, want je hart en lichaam voelen wat goed is en je hoofd is er om dingen te begrijpen. Maar veel mensen gaan hieraan voorbij en kiezen uit gemak ervoor om toch te volgen wat de media, instanties en overheid hun voorschotelt. Houd ermee op lieve mensen! Want je doet jezelf en je lichaam geen plezier als jij je macht continu uit handen heeft. Je gaat daardoor steeds meer twijfelen en zo bouw je geen vertrouwen op met jezelf en je lichaam.

Eigenwaarde en zelfliefde is iets waar ik al jaren over schrijf, en dit hoort er ook bij. Blijf kritisch met alles wat je leest en in je lijf stopt en voel wat wel goed is voor jou. Elk dieet is erop gemaakt om geld te verdienen en de voedingsindustrie is erop gemaakt om je ziek te houden en de pharmaindustrie zou je als gevolg daarvan moeten helen, maar door de medicijnen houden ze jou juist ziek. Door de medicijnen maken ze jou afhankelijk en daardoor verdienen ze juist geld. Ga je aub verdiepen in alle materie rond deze zaken, want het kan letterlijk je leven redden.

Meningen

Ongeacht zal ik met dit blog ook genoeg meningen en mensen die er anders over denken krijgen en dat is oké. Wat ik met dit blog probeer te bereiken is dat mensen kritischer gaan nadenken en het vertrouwen niet verliezen in zichzelf, hun lichaam en wat hun hart zegt. Dat mensen werkelijk onderzoek gaan doen naar wat waarheid wel niet is en wat er allemaal in de doofpot gedaan wordt.  Ik wil dat mensen weer vertrouwen krijgen op hun eigen kracht en ook zou ik willen dat er minder verdeeldheid was, over de keuzes die men maakt. Want ongeacht welke keuze jij ook maakt naar aanleiding van de onderzoeken die je gedaan hebt, het zou geen verdeling tussen de mensheid mogen creëren.

We zouden elkaars mening moeten accepteren, ongeacht het jouw waarheid wel of niet is. We kunnen met z’n allen alleen maar sterk zijn als we samenkomen in harmonie. In harmonie en balans kunnen we samen een mooiere wereld creëren, want de wereld heeft al genoeg verdeeldheid gekend.  Een betere wereld begint bij jezelf, dus laten we massaal de strijdbijl begraven en samenkomen in al die polariteiten. Laten we van elkaar leren en in gesprek gaan met elkaar. Iedereen mag anders denken en voelen, dat is ieders goed recht. De wereld zou niet zo mooi zijn, als we niet zoveel verschillende mensen en meningen hadden. Zo leren we van elkaar in deze wereld van dualiteit en zo groeien we naar elkaar toe. Maar blijf bewust van alles wat je doet en laat je door niemand gek maken of ergens toe pushen. Jij bepaalt en beslist nog altijd over je eigen lijf, niemand anders doet het voor jou of hoeft het voor jou te doen.

\”Het menselijk lichaam resoneert met dezelfde frequentie als Moeder Aarde. Dus in plaats van alleen te focussen op het redden van de aarde, die werkt in overeenstemming met onze vibraties, denk ik dat het belangrijker is om één met elkaar te zijn. Als je echt de aarde wilt herstellen, moeten we de mensheid herstellen. En om de mensheid te verenigen, genezen we de aarde. Dat is de enige manier. Moeder Aarde zal met of zonder ons bestaan. Maar als zij ziek is, is dat omdat de mensheid ziek en gescheiden is. En als onze vibraties slecht zijn, reageert ze erop, net als alle levende wezens.\”
– Suzy Kassem, Sta op en groet de zon: de geschriften van Suzy Kassem

Namaste 

Diana Douma

Winkelwagen