Hou het simpel

Wie wilt er geen simpeler leven? We kunnen er allemaal voor kiezen, maar schijnbaar kiezen we vaak toch voor de moeilijke weg. Waarom is dat zo? Waarom maken we het met z’n allen niet makkelijker? Is het bewust of weten we niet beter? We zijn allemaal zo geconditioneerd, alleen zien de meeste het niet zo. Het gaat om de eerste stap zetten, en dat is bewust worden van de programma’s die bij jou lopen. De maniertjes die jij jezelf aangeleerd hebt, en hoe jij in het leven staat en handelt. Het gaat erom dat jij bewust wordt van wat goed en beter voelt, in plaats van uit automatisme te reageren.

Jij kan elk moment jou realiteit veranderen, als jij daar bewust voor kiest. Maar dan mag je wel die keuze maken, en niet meer vanuit oude overtuigingen/gedragingen reageren. Meer bewuster door het leven gaan en echt elk moment goed voelen welke keuze de juiste is. We zijn zo gewend ook om verhalen en situaties groter te maken en houden dan nodig is, door er continue over door te blijven malen, praten, denken etc. Maar als jij jezelf nu eens bewust wordt van jou gedachtes op elk moment en probeert die gedachtes om te zetten of uit te zetten. Je focus te weerleggen, zodat je niet onnodig loopt te malen over de dingen die je toch niet kan veranderen. Geloof me, ik worstel met dezelfde issues en werk er ook aan. Ik schrijf over de dingen die ik zelf ook meemaak of meegemaakt heb. Ik probeer met mijn schrijven ondersteuning en inzicht te geven, waardoor je een betere versie van jezelf kan worden.

Lichaamswerk

Iets wat ook belangrijk is en vaak onderschat wordt, is hoe belangrijk het is om weer in contact te komen met je lichaam. Want hoe meer jij weer in contact komt met jouw lichaam, hoe meer jij weer terugkomt bij jou gevoel. Je leert je lichaam kennen en de grenzen van je lichaam leer je kennen. Lichaamswerk kan op verschillende manieren, door te sporten, yoga en/of wandelen. Maar wat misschien wel belangrijker is, is dat we leren weer ons lichaam te voelen door massages en andere lichaamsbehandelingen. Of door de natuur in te gaan en weer connectie te maken met jezelf en de natuur, de bron! En dat we daardoor ook weer meer van onszelf leren houden. Door de jaren heen ben ik in mijn praktijk verschillende mensen tegengekomen, en elk mens reageert anders op massages. Ook niet iedereen vind aanraking makkelijk, en vind het soms moeilijk zich open te stellen. Terwijl je in overgave juist de mooiste ervaringen kan ontvangen.

Aanraking en terugkomen bij je gevoel door aanraking, is voor veel mensen in een maatschappij waarin we veel in de mind zitten nog echt een drempel. Maar het kan je zoveel meer brengen en jou weer terugbrengen naar jezelf en jouw gevoel. Het is een kado die je met liefde aan jezelf geeft en met liefde ontvangt. Vaak genoeg vinden mensen het niet waard om het uit te geven aan zichzelf, maar kopen wel met gemak een kledingstuk of dingen die de ziel niet voeden. Spullen kopen of dingen doen die tijdelijk geluk geven, wat je eigenlijk niet veel gelukkiger maakt. Want dit alles is buitenkant, terwijl de binnenkant zoveel meer belangrijker is. Hoezo vind jij het jezelf niet waard om je lichaam regelmatig een APK te geven? Je lichaam die jou elke dag elke dag moet brengen waar jij naartoe wilt, en zoveel te verduren heeft? Jou lichaam die jou gezond probeert te houden, en probeert te voldoen aan de verwachtingen van het leven? Waarom ga je niet vaker de natuur in, die zo helend werkt? De natuur die jou energie weer terug op peil brengt en jou ziel zal voeden? Wat vind jij jezelf eigenlijk waard?

Wat ben jij waard?

Ergens zijn de meeste mensen hun waarde vergeten, en zoeken de waarde aan de buitenkant op. Goed voor je lichaam zorgen, de gedachtes die je het voert, je eetpatroon en noem zo maar op. Want als jij je vanbinnen goed voelt, dan straal je dat naar de buitenkant uit. Daar kan geen kledingstuk of ander materialisme tegenop. Het is belangrijk dat je weer gaat inzien dat je meer waard bent, dan je altijd geloofd hebt. Als jij het jezelf niet eens waardig vind om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen, hoe denk je dat de buitenwereld zal reflecteren naar jou? Hoe liever jij wordt voor jezelf en je lichaam, hoe liever de buitenwereld op jou zal reageren. Het is allemaal collectief, probeer het maar eens uit. Hoe waardevoller jij jezelf gaat inzien, hoe waardevoller de buitenwereld jou gaat zien. Het is eigenlijk gewoon heel simpel, maar als mens maken we het onszelf altijd veel moeilijker.

Ga meer voor jezelf kiezen en ga beter voor jezelf zorgen, dan komt alles in het leven jou ook meer met gemak tegemoet. Probeer het maar uit, want het draait uiteindelijk om zelfliefde! Jij bent het waard om weer te voelen, en je hart te volgen. Jij bent het waard om die dingen te doen, die de kwaliteit van jou leven weer vooruit brengt. Kies voor jezelf en geef je leven en jezelf een upgrade. Jij bepaalt zelf de waarde van jouw lichaam en leven, we leven immers in overvloed al denken we altijd in tekorten. Ook weer zo een geconditioneerde gedachte is dat je in tekorten leeft. Ga maar eens goed kijken wat je al hebt, in vergelijking tot arme landen en/of mensen. En ook deze mensen hebben veel om dankbaar voor te zijn, zoals familie en vrienden waar ze veel liefde van krijgen. Het is allemaal perspectief 😉 Jij bepaalt zelf de kwaliteit van jouw leven, dus ga jezelf een schaal hoger inschatten en doe die dingen die jou een beter leven geven. Hou het gewoon simpel, door alleen die dingen te doen die alles voor jou beter maakt. Begin met je gedachtes weer te ordenen, en ga jezelf weer goed verzorgen…van binnen naar buiten. Jij ben het waard!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen