Houd je hart open

Heel lang is mijn hart gesloten geweest, en ik durfde mijn hart ook niet te openen. Door wat ik in het verleden meegemaakt heb met relaties en situaties in het leven. Langzaam ging mijn hart dicht en ik durfde me eigen heel lang niet uit te spreken, omdat ik bang was wat een ander er wel niet van zou zeggen en/of vinden. Naarmate ik ouder ben geworden en het pad van heling ben op gegaan, ben ik steeds meer in mijn eigen kracht gaan staan. En heb ik steeds meer mezelf durven uitspreken. Schrijven is een heel groot onderdeel geweest voor mij, die mij geholpen heeft om mijn hart langzaam weer te openen. Van mijn hart geen moordkuil meer te maken, maar alles uit te spreken waar ik doorheen ga en wat ik voel en ervaar. Hierdoor is beetje bij beetje mijn hart gaan openen en ben ik meer in het leven gaan staan. Soms wil het leven jou weleens zoveel tegenslagen geven, dat je hart weer op slot gaat. En dit is ook niet erg, als je dit nodig hebt voor een periode om tot jezelf te komen. Het is ook een beschermingsmechanisme die jouw lichaam in werking zet. Maar op den duur zal je toch weer je hart mogen openen, omdat daar de mooiste ontwikkelingen ontstaan. Je zult daar leren dat het leven er niet is om jou pijn te doen, maar om jou te leren. Je zult inzien dat wanneer je hart volledig open is, je geen pijn hoeft te ervaren. Het leven bestaat alleen maar uit lessen, alleen is ons aangeleerd om alles te labelen. We zijn gewend om bepaalde emoties en gevoelens te benoemen op een manier, dat het slecht is. Maar pijn en verdriet zijn juist de mooiste emoties en gevoelens die je mag ervaren. Want juist deze emoties/gevoelens, zijn er voor jou om je te helpen groeien. Het helpt je hoger in bewustzijn te komen, en dus steeds meer het groter geheel te zien. En er komt een moment dat je alle zware emoties/gevoelens verwerkt hebt, dat je op een 0 punt terecht komt, en deze emoties jou lang niet meer zo raken als voorheen. Je observeert jezelf en je gaat met jezelf in dialoog en krijgt meer overzicht op situaties en patronen en ontwikkelingen.

Ontwikkeling

Dit alles helpt jou groeien en ontwikkelen naar een hoger bewustzijn. Soms krijg je zoveel lessen ineens, dat je denkt dat je het niet aankan. Maar niets is minder waar, want je krijgt altijd wat jij aankan. Anders had je dit zielenpad niet gekozen, en anders had je ook al deze lessen niet gekozen. Elke leeftijdscatergorie brengt ook andere lessen met zich mee. En als je achteraf terug kijkt, begin je steeds meer de rode draad te zien en wat het doel is van het leven. Maar ik begrijp als geen ander, dat het soms moeilijk is om die lessen te accepteren als jij ergens in een ‘drama’ vastzit. Het lijkt dan wel of alles op je af komt, en je geen uitweg ziet. Maar deze ontwikkeling maakt jou juist het sterkste, al zie je dat nu nog niet. Ik heb vaak genoeg mijn leven en de mensen die mij deze lessen leerde vervloekt. Maar dit was allemaal aangestuurd door mijn eigen ziel, en deze mensen waren allemaal op mijn pad gezet voor mijn groei. Ik besef nu heel goed dat ik met die mensen een zielen/karmisch contract had, die mij zouden helpen in mijn evolutie en groei. Al die lessen die ik vroeger zo vervloekt heb, gebruik ik nu ook om mensen te helpen in mijn praktijk en via mijn blogs. Al deze lessen helpen mijn licht te verspreiden, en daarmee ook andermans licht weer aan te zetten en te verspreiden. Maar hier heb ik ook een open hart voor nodig, want als ik dat niet heb..dan bereik ik die mensen ook niet.

Connectie

Alleen als je vanuit je hart spreekt, leeft, uit, voelt en verbinding maakt met andere mensen..dan alleen kom je ook bij deze mensen binnen in hun hart en begrijpen ze wat je probeert te zeggen, en voelen ze wat je voelt. Alleen zo kan er weer connectie gemaakt worden onder elkaar, iets wat deze wereld zo erg nodig heeft. Connectie met jezelf, en met elkaar. We zijn allemaal met elkaar verbonden en we leven als een collectief. En het collectief kan geheeld worden, als we steeds meer ons hart volgen, steeds meer vanuit ons hart spreken, steeds meer ons hart openen voor diegene die het nodig hebben. Ook de mensen die jou destijds gekwetst hebben, want die hebben het juist nodig. We komen allemaal uit een opvoeding, gezin, maatschappij etc en hebben een energetische imprint meegekregen. Niet iedereen is zich nog bewust van goed of fout, want niet iedereen heeft dit geleerd. Dus wat in jouw ogen misschien heel fout is, is in een ander zijn of haar ogen normaal. Je weet nooit iemand zijn of haar achtergrond. Ik praat niks goed betreft bepaalde daden die mensen doen, maar ik wil jullie wel een hoger perspectief meegeven. En in laten zien dat we allemaal een deel van het geheel zijn, en allemaal collectief verbonden. En dat we uiteindelijk ook weer allemaal bij dezelfde bron terug komen. Deze aarde is niet meer en niets minder dan 1 grote leerschool. En we leven allemaal in onze eigen dimensie met de lessen die wij gekozen hebben, om de groei te maken die uiteindelijk onze ontwikkeling in gang zet. Een groei die het collectief helpt en vooruit brengt, en een groei die ons hart alleen maar meer opent.

Flow

Met een open hart kom je weer in flow met het universum en jouw pad, en helpt jou in lijn te komen met jouw missie. Maar eerst mag je door de levenslessen heen, om jouw missie te vervullen. Vaak zijn mensen zo bezig met uit te vinden wat ze nu willen doen in hun leven en wat hun missie is. Maar uiteindelijk leef je altijd al je missie en zal het leven zich ontvouwen zoals dat moet. Je kunt niks forceren, maar wel in de flow blijven. Accepteren dat je leven loopt zoals het loopt en daarbij je hart open te houden. Als je hart volledig open is, zal je ook de lessen krijgen die meer verzachting met zich meebrengt. Hoe meer je hart gesloten is, hoe zwaarder de lessen zijn. Maar ook dit is oké, want dan heeft jouw ziel dit pad gekozen. Soms heb je hele koppige zielen, die het op de harde manier moeten leren. Want alleen zo kunnen ze de lessen integreren. Er komt uiteindelijk ook voor die hardnekkige zielen een pad wat meer in de flow is. Want je kan er niet om heen, dat je na zoveel lessen uiteindelijk meer terug komt in je hart. Je gaat merken dat de weerstand alleen maar ontstaat omdat jij in weerstand gaat. En dat wanneer jij je hart volledig opent, er verzachting ontstaat bij jezelf en dus ook bij de buitenwereld en de lessen die je erin meekrijgt. Dus vertrouw wat meer op het proces, op het leven , op jezelf en de paden die je bewandelt. Leer te genieten van het proces en de ontwikkeling die je maakt, en houd je hart daarbij open. Want met een open hart blijf je dicht bij jezelf en reageer je niet meer vanuit het gekwetste kind en/of ziel. Je accepteert sneller hoe het leven zich ontvouwt, en je trekt daardoor ook meer magische momenten aan in je leven. Je gaat zien dat het leven voor jou werkt, en niet tegen jou. Dus durf jij je hart weer volledig te openen?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen