Open communicatie

Door de jaren heen heb ik geleerd om meer open te communiceren met mezelf, mensen om me heen en via mijn werk en blogs. En ik heb gemerkt dat hierin een behoorlijke shift in mijn bewustzijn is ontstaan. Ik leef meer vanuit mijn hart en met een open hart naar andere mensen toe, die weer hele mooie verbindingen tot stand heeft gebracht en nog steeds brengt. Maar natuurlijk loop ik ook nog wel eens tegen mensen op die niet weten wat ze ermee aan moeten, of hoe ze ermee om moeten gaan. Dat heeft te maken met hoe diegene gewend is te communiceren, hoe open iemand is en of het hart van diegene wel open is.

Het is niet altijd makkelijk als jij een open hart hebt en open communiceert, wanneer een ander dat niet heeft. Het kan gebeuren dat jij op jouw beurt daarop reageert en je hart ook weer sluit. Of je neemt de projectie van een ander op je, en dat zorgt ervoor dat je niet je authentieke zelf kunt zijn. Het is belangrijk om op dit soort momenten goed te blijven voelen wat van jou is, en wat van de ander. En tijdens dit voelen ook je hart naar jezelf open te houden en jezelf in dit proces niet te veroordelen.

Karmische relaties

Het kan ook voorkomen dat je in karmische relaties dit proces mag uitwerken, en dat kan ook gebeuren met relaties van vroeger waarin je nog op een oude manier communiceert. Zelf kan met momenten ook jouw hart gesloten zijn, waardoor jij ergens nog een energetische verbinding mag maken door het open te zetten. Maar voornamelijk komt het nog voor dat je met ‘karmische relaties’, en dus relaties waarmee je nog karma mag uitwerken, deze processen tegenkomt. Als jij bijvoorbeeld mensen van vroeger weer tegenkomt, waarmee je op de oude manier communiceert, is het belangrijk om bewust te blijven en zelf die shift te maken om die verbinding tussen jullie beiden te veranderen. Anders blijf je in het oude hangen, en los je daar niks mee op. Je hebt door de jaren heen nou eenmaal een groei gemaakt, dan mag je hetgeen je geleerd hebt ook toepassen.

Hoe moeilijk het soms ook is, maar je zou je dan kwetsbaarder mogen opstellen. En dat is vaak met karmische relaties wat moeilijker, gezien je nog een oude imprint hebt en er nog delen geheeld mogen worden. Karmische relaties helpen jou juist om die delen in jou te helen, die jij voorheen altijd weg heb lopen stoppen. En dat valt niet mee, want in sommige gevallen boor je een deel van jouw onderbewustzijn aan die je niet wilt voelen of zien. Maar die delen kunnen alleen maar geheeld, als jij uit je comfortzone durft te gaan en je ziel bloot op tafel durft te gooien. Zonder verwachtingen en zonder iets te moeten of willen. Maar vanuit pure intentie, voornamelijk naar jezelf toe. Om jouw groei te doorleven en niet te stagneren. Maar vooral om je hart open te houden, waardoor jij meer aan zult trekken wat jij wilt en nodig hebt in het leven.

Wet van de aantrekking

De meeste mensen weten wel hoe de wet van aantrekking werkt, en in dit geval werkt het natuurlijk ook. Als je open blijft communiceren met jezelf en de mensen om je heen, zal je ook die relaties en datgene wat je nodig hebt in het leven aantrekken. Een open hart helpt jou in de flow te blijven, en je manifesteert ook sneller wat je wilt. Een open hart helpt je ook die mensen aan te trekken die ook een open hart hebben, waardoor je samen ook co-manifesteert. Co-manifestaties zijn manifestaties die sneller tot stand gebracht worden, doordat je samenwerkt in welke vorm dan ook. Maar dit moet wel met een open hart gebeuren, want anders stagneert het. De wet van de aantrekking werkt namelijk heel erg goed met mensen met een open hart.

Mensen die hun gevoel en emoties eerlijk durven te laten stromen en te laten zijn. En daar zeg ik het al…durven laten stromen. Want stroming is flow, en flow is wanneer je in lijn bent met het universum. En dit helpt je ook meer in contact te komen en blijven met jouw intuïtie, iets wat met een gesloten hart veel moeilijker gaat. Je merkt dat je steeds meer op de juiste tijd en plek terecht komt en dat niets aan het toeval overgelaten wordt. Je leert meer vertrouwen te krijgen op jezelf, het universum en alles eromheen. Vertrouwen is wat we allemaal willen, nodig hebben en naar toe mogen leven. Vertrouwen helpt je met de controle los te laten, en het over te laten aan het universum en het toeval. Het toeval wat niet bestaat, maar toeval (synchroniteiten) laten jou wel zien, dat jij op het juiste pad bent. En als jij altijd met een open hart leeft, dan leef jij altijd synchroon met jouw unieke zielenpad. Geen moeilijke omwegen meer, maar gewoon je leven leiden zonder al te veel struggles. Het leven hoeft niet moeilijk te zijn, als jij je hart maar open durft te houden en daarmee altijd je gevoel blijft volgen.

Durf jij je hart te openen? Durf jij die confrontatie aan te gaan? Durf jij uit je comfortzone te komen en die open verbindingen te maken? Durf jij je ziel op tafel te gooien, hoe moeilijk het ook is en hoeveel er ook naar boven wilt komen om geheeld te worden? Durf jij jezelf weer toe te laten, en daardoor weer in flow met jezelf en dus het universum te komen? Durf jij…..?

\”Heart to heart conversations are the best to me. Everyone\’s vulnerable. Vulnerability attracts honesty, honesty attracts soul connections.\”

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen