Tijd en ruimte

In deze wereld is het belangrijk om onze tijd en ruimte in te nemen wanneer we dat nodig hebben. Tijd is een illusie, dus een mens weet nooit hoeveel tijd er nodig is. En ruimte heeft met eigenwaarde te maken, en hoeveel ruimte jij in durft te nemen voor jezelf. In een wereld van dualiteit hebben we geleerd om tijd en ruimte op een andere manier te gebruiken. En daarin zijn we onszelf en hoe belangrijk wij zijn een beetje verloren. Tijd wordt niet meer zo gerespecteerd en we leven ons leven supersnel. En ruimte wordt haast niet ingenomen voor onszelf, omdat we altijd bezig zijn met of voor een ander. Dit mag gaan veranderen, gezien er steeds meer mensen zijn die energetisch anders vast komen te lopen.

Er gebeurt veel momenteel en een heleboel mensen hebben struggles in hun leven, en de spanningsboog is al kort bij heel veel mensen. Dit komt omdat de ‘maatschappij’ ook steeds meer van jou verwacht. Zijn het niet je vrienden, is het niet je werk, is het niet je familie of instanties en ga zo maar door. Er wordt van ons verwacht dat we ten alle tijden maar present zijn, maar dat is natuurlijk onmogelijk. We hebben zelf ook nog een leven, en we moeten zelf ook nog door bepaalde processen heen. Zeker gezien de frequentie van de aarde steeds hoger gaat, en wij als mens meer rust mogen pakken. Ons lichaam heeft veel te verduren door alles wat er gebeurt, en dan is het belangrijk dat we goed luisteren naar ons lichaam. Dat we de tijd nemen, zoveel als we maar willen en nodig hebben. En dat we de ruimte voor onszelf nemen, om die rust te kunnen pakken en om weer volledig er voor onszelf te zijn.

Er voor jezelf zijn

Hoe belangrijk is het wel niet om er voor jezelf te zijn? We hoeven niet altijd voor een ander klaar te staan. We mogen het ook aan een ander overlaten. En we hoeven ons ook niet schuldig te voelen, als we ergens niet klaar kunnen staan voor een ander, want dan doe jij jezelf te kort. Ook hoeven we ons niet altijd te verklaren, al doe ik dat ook nog te vaak en met mij genoeg anderen. Ergens voelen we ons schuldig naar een ander toe, als een ander niet precies weet wat er aan de hand is. Of ergens voelen we ons schuldig als we iemand met zijn of haar gedachten aan de loop laten of dat mensen misschien wel het verkeerde van ons denken. Maar de enige die eventueel verkeerd denkt ben jij….ik zeg eventueel, want er bestaat geen goed of fout 😉

We maken vaak zelf te snel verhalen in ons hoofd en worden daar ook onzeker door, dit is vaak ook een oude programmering waar we mee aan de slag kunnen en mogen. Soms moeten we gewoon vrede hebben met onszelf en hoe wij de tijd en ruimte voor onszelf nemen, zonder verklaring. Want ook dan eer jij jezelf en ben je er ook echt voor jezelf! Wat een ander ook denkt of vindt, want dat is aan hun en heeft niks met jou te maken. Dit helpt je ook in je kracht te leren staan en is goed voor jouw eigenwaarde!

Rust

Tijd en ruimte nemen voor jezelf is misschien wel het belangrijkste wat er nodig is om weer rust en balans te vinden. Elk mens heeft tijd en ruimte nodig om ergens tot zichzelf te komen. En als je een relatie hebt met iemand, is dat misschien wel een grotere uitdaging. Maar juist dan is het nog belangrijker om jouw tijd en ruimte te claimen. Want elk mens heeft een bepaalde rust nodig in zijn of haar leven, om de balans te behouden. Elk mens heeft rust nodig, of moet momenten alleen zijn om ook zijn of haar relatie sterk te houden. Elk mens zou tijd en ruimte voor zichzelf moeten (ja ik zeg moeten) innemen, om iets voor zichzelf te doen.

Soms ben je zo verwikkeld in een relatie, dat je ergens een deel van jezelf kwijt kan raken. Je eigen identiteit, want je zit elke dag zo in elkaars energie. En als je tijd en ruimte voor jezelf neemt en alle rust pakt om even tot jezelf te komen, dan merk je dat je ook andere inzichten en ideeën krijgt over jezelf en het leven. Je gaat meer voor jezelf denken, en daar komen de mooiste en creatiefste ideeën tot stand. We hebben het niet altijd in de gaten, maar als je altijd in elkaars energie zit..dan is het veld zo sterk dat je elkaars ideeën overneemt.

Het kan ook dat je elkaar remt in elkaars processen en ontwikkeling. Want wanneer je op jezelf bent, ga je toch anders denken. Je geeft elkaar ruimte om anders te denken, en voor jezelf te denken. Meer op je gevoel en jezelf te vertrouwen en daarnaast ook de rust in jezelf terug te vinden. Dus neem jij wel genoeg tijd en ruimte voor jezelf om weer die balans terug te vinden? Om weer in je ‘eigen’ kracht te komen? Durf jij ook je tijd en ruimte in te nemen?

The older I get, the more I understand that it\’s okay to live a life others don\’t understand. – Author Unknown

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen