Kom uit je schaduw en stap weer in het licht

 

Dit is een slogan die wel voor iedereen geld, want te lang hebben we ons verscholen voor de wereld en onszelf. Onszelf altijd maar wegcijferen voor anderen en niet voor onszelf kiezen, door gebrek aan zelfvertrouwen, oude overtuigingen en door wat ons geleerd is. Maar nu is de tijd aangebroken om in ons licht te gaan staan. Nu is de tijd om te laten zien dat wij er ook toedoen. Waarom altijd maar geven, als we ook mogen ontvangen. Je kan nooit volledig in balans zijn als je altijd maar aan het geven bent. Heb vertrouwen in jezelf en hetgeen je verdiend, je mag jouw geluk claimen, want dat is jouw geboorterecht. Vertrouw op jou licht en laat de wereld jouw talenten zien. Al heb jij niet volledig het vertrouwen, begin gewoon ergens. Want wat jij niet in jezelf ziet, ziet een ander wel in jou. En op jou beurt kan jij weer een inspiratie zijn voor een andere. Wie heeft gezegd dat jouw talenten niet waardevol zijn? We zijn hier gekomen om te leren van deze wereld, van onszelf, onze talenten, om te groeien in alles wat we doen. Hoezo zouden we dan niet die dingen uitproberen, waarvan we diep van binnen weten dat we dat willen doen en delen.. Maar ergens vanuit onze onzekerheid en oude overtuigingen niet durven. Het is tijd om je schaduw achter te laten en in het licht te komen staan.

 

Schaduwwerk

 

We hebben al genoeg schaduwwerk gedaan en het is nu tijd om ons licht op de laatste stukken te schijnen, zodat alles in jou geheeld kan worden. Die stukken die jij normaal gesproken altijd onder het kleed probeert te schuiven. Maar ook deze stukken, willen gehoord, gezien en gevoeld worden. Dus vertrouw op je eigen kunnen en dat deze stukken jou juist de mooiste lessen kunnen leren. Vertrouw op jezelf en en laat je niet weerhouden door die schaduw, en stap in het licht. Blijf niet te lang zitten in die donkere schaduw, als je weer een terugval heb. Maar focus op het licht aan het einde van die tunnel. Want dat licht is er, want dat licht ben jij! Het licht is er altijd al geweest, in jou! Maar jij zag jezelf nooit zo in het licht staan. Jarenlang onder een sluier gebogen van oordelen en kritiek. Naar jezelf en dus ook de hele wereld om je heen. Maar dit is geen waarheid, dit is een illusie. Stap in het licht en zie de sluier wegvallen. Maar begrijp ook dat de schaduw nodig is om juist die lessen te leren, die jou helpen groeien. Groeien in bewustzijn, in je mens-zijn. Groeien in die delen die jou gemaakt hebben tot wie en wat je nu bent. Ieder mens is uniek, en iedereen mag weer in zijn of haar eigen uniekheid gaan staan. Vertrouw op je licht en wees er niet bang voor. Breek door die comfort zones heen, want het is zo mooi aan die andere kant. Als je het maar wilt zien..

 

Blijf trouw aan je hart

 

Je zal trouw mogen blijven aan wat jij voelt wat goed is voor jou. Jou pad volgen, zonder de meningen van anderen tot je te nemen. Wees de wolf en laat de schaap in jou achter. Mensen zullen altijd kritiek hebben op jouw licht, want ergens willen ze ook dat licht zijn. Niet wetende dat ze hetzelfde licht in zich bevatten. Niet wetende dat we allemaal uit dezelfde bron komen, en dat we allemaal iets neer kunnen en mogen zetten in deze mooie wereld. Ja de wereld is mooi, als je het zelf wilt zien. Als je al die delen van jezelf durft toe te laten, die je normaal ook niet wilt zien. Alles is gewoon goed zoals het is. We horen alles in onszelf te omarmen, ook dat donkere deel. Dus schijn je licht, door jouw eigen pad te volgen.En door dat te doen, waar jouw hart gelukkig van wordt. Jij bent hier op aarde om jouw eigen geluk te creëren, dus mag je ook de stappen zetten die jou daar naartoe brengen. Ga weer spelen en genieten. Wordt weer verliefd op jezelf en al jouw kunnen. Je bent zo een mooi mens, en dat mag je zelf ook gaan inzien. Wees trots op al jou overwinningen, groot of klein. Zie wat je allemaal al gepresteerd heb voor en met jezelf. Het hoeft allemaal niet zo groot te zijn. Soms is een dag er alleen maar zijn, al genoeg. Zoveel processen moeten doorstaan, en zoveel lessen moeten leren. Daar mag je trots op zijn. Je mag jezelf vaker een schouderklopje geven, want jij doet het allemaal zelf. En met deze intentie en vertrouwen mag je in het licht stappen. Waar jij hoort! Waar iedereen hoort!

 

Namaste

Love D

Winkelwagen