Spiritueel uit de kast komen

Ik las dat ergens: spiritueel uit de kast komen. Ik moest lachen om de tekst, maar voor sommigen heeft deze tekst een zwaardere lading. Het is natuurlijk niet zomaar iets, maar wel iets dat steeds meer speelt in deze tijd. Als ik aan mezelf denk wanneer ik voor het eerst “uit de kast” ben gekomen, dan is dat ook niet zonder slag of stoot gegaan. Want velen onder ons die in dit proces zitten of hebben gezeten weten dat de mensen om je heen je opeens heel vreemd gaan vinden. Iedereen heeft wel een mening over je en noemt je raar en zweverig en dat je van het pad af raakt. Ik moet nu achteraf wel lachen, want als er iemand wel down to earth is, dan ben ik dat wel.

En ook achteraf besef ik natuurlijk heel goed dat iedereen “altijd” wel een mening heeft. Positief of negatief, mensen hebben altijd wel wat te zeggen. Of het is uit angst voor het onbekende of het niet weten of niet willen weten en daarnaast heb je natuurlijk ook de mensen die wel hetzelfde pad bewandelen en dezelfde overtuigingen delen.

Processen

Desalniettemin is het een pad dat niet iedereen zal of wil bewandelen en dat is ook oké! Maar voor de mensen die dit pad wel willen bewandelen en het moeilijk vinden om ervoor uit te komen, begrijp ik heel goed door welke processen ze gaan en dat het niet altijd makkelijk is of zal zijn. Ook dat is oké! Het heeft bij mij ook jaren geduurd en daarin heb ik behoorlijk wat lessen te verduren gehad, want in dat hele proces van bewustwording ga je heel anders tegen de dingen aankijken. Je gaat door allerlei emoties heen, en je wordt boos, verdrietig  en gevoeliger en noem zo maar op. Je lichaam gaat door een lichamelijke en energetische helingsproces. Je wordt als het ware wakker en kan bijvoorbeeld bepaalde verbindingen beter leggen en je begint veel meer dingen te “snappen”.

En dit is niet om de mensen af te vallen die niks met spiritualiteit hebben, maar ik spreek hier even tot de mensen die in dit proces zitten en dit nodig mogen horen. Ga niet geforceerd het proces aan of uit de weg. Het komt zoals het komt en je intuïtie leidt je vanzelf door alle processen heen. Of je het nu wilt of niet. En wees er ook niet bang voor, want het is een hele mooie weg met veel mooie inzichten die veel meer bewustwording gaan brengen. Je gaat meer snappen van de wereld en alles om je heen en alle levenslessen die je krijgt met alle processen die daarbij horen. Het is niet altijd makkelijk, maar alle mooie levenslessen komen juist voort uit die moeilijke tijden en je zult er voor de rest van je leven heel veel aan hebben.

Doe je ding

Ga gewoon genieten van alles wat er op je pad komt en kijk desnoods gewoon stilletjes vanaf de zijlijn mee, want ook dat heb ik jaren gedaan ? Maar uiteindelijk zullen er kwartjes vallen en is er niks anders meer wat in de weg zal staan om daadwerkelijk spiritueel uit de kast te komen. En als je dat doet en ervoor uit durft te komen, zullen er meer mensen volgen, omdat je hen inspireert. Je komt voor jezelf uit en je beseft dat het allemaal echt oké is wat jij te zeggen hebt en wat jouw overtuigingen zijn. En de mensen die er niet of nooit achter zullen staan zullen als vanzelf uit jouw leven verdwijnen of die zal je op een gegeven moment geen aandacht meer aan schenken. Want het doet er dan allemaal niet meer toe, want je bent goed zoals je bent.

Ben je bezig stappen te maken op het spirituele pad? Dan kan ik niks anders zeggen dan: You go! Doe je ding en zie wat voor mooie lessen er zich zullen ontvouwen en wat voor mooie connecties je zult maken. Je zal er de mooiste inzichten krijgen die je verder op je pad naar geluk zullen brengen. Want dat doet dit pad ook zeker, jou naar jouw geluk brengen door je ware essentie te herkennen en erkennen. Good luck!

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen