Verbinding maken

Als mensen zijn we allemaal in verbinding met elkaar. Het is alleen aan ons weer te herinneren hoe we hier terecht zijn gekomen en wat onze taak hier op aarde is. Ik geloof dat we allemaal spirituele wezens zijn met een menselijke ervaring. We zijn hier om de aarde om elkaar te helpen tot een hoger bewustzijn te komen. Dit is een thema wat nu al enige jaren speelt, maar nog niet door iedereen doorgedrongen is. In deze maatschappij is iedereen heel erg op zichzelf gericht geweest. Om zijn of haar leven precies zo op orde te krijgen en zijn of haar geluk binnen bepaalde termen voor elkaar te krijgen.

Kosten nog baten, want men is niet meer bewust bezig met het geluk van anderen. Het ego heeft de overhand genomen, maar is dat daadwerkelijk ook zo? We hoeven ons alleen maar te herinneren waar we vandaan komen, en wat ons werkelijke doel is. Natuurlijk wordt je meegezogen in de maalstroom van het leven, de maatschappij en alles eromheen. Het is dan de truuk om je eigen bewust te blijven en niet verder mee te laten trekken. Balans is een bepalende factor daarin. Maar hoe vind je balans in een wereld waar er zoveel prikkels zijn die je verleiden van het ene moment in het andere.

Meditatie

Meditatie is 1 van de manieren om weer tot jezelf te komen en daarin de rust te pakken die je lichaam nodig hebt. En als je meditatie echt onder de knie hebt, zul je ook de boodschappen van je lichaam horen die jou vertellen wat de volgende stappen zijn die je mag nemen in je leven. Want in meditatie ben je stil van het geruis van de buitenwereld en zal je horen wat er van binnenuit gezegd word. Je zal beter leren wat je lichaam nodig heeft en waar je behoefte naar heb. En door meditatie sta je in verbinding met alles om je heen, en voornamelijk je hogere zelf.

Voor mij is dat soms wel moeilijk geef ik toe. Mijn hoofd was door de jaren heen zo de overhand gaan nemen, dat het zich niet zo makkelijk ging overgeven aan mijn gevoel. Hierdoor was er continue een strijd aan de gang, wat ook erg vermoeiend kan zijn. Elke keer als ik weer terug wilde naar mijn gevoel raakte ik passief, alsof mijn lichaam automatisch in een overlevingsstand ging. Maar schrijven werkt voor mij nu ook meditatief, en schilderen of tekenen, sporten of wandelen. Maar mediteren is soms nog een ding, die ik blijf proberen. Het geeft mij wel de nodige rust in een wereld van zoveel prikkels, dus ik geef niet op! En met deze nieuwe tijd zal het allemaal veel makkelijker gaan, want de energie is al anders. De wereld is aan het wakker worden, langzaamaan. Maar we worden wakker!

Verbinding

Doordat we wakker worden, zal de mensheid zich steeds bewuster worden van de noodzaak om de dingen te veranderen. Het is niet meer zo belangrijk om een mooi huis of een mooie auto te hebben of een baan waarin je “aanzien” hebt. Daar draait het allemaal niet meer om. Het zal er om gaan dat we met elkaar tot betere oplossingen  komen en in dit leven tevreden te zijn met wat we hebben. Niet meer leven om alleen maar meer te vergaren, maar leven om met elkaar in verbinding te komen. Het leven weer leefbaar te maken in plaats van overleven. Dat is wat we allemaal toch willen? Leven waarin iedereen meer liefde in plaats van haat naar elkaar toe heeft. Liefde zorgt er ook voor dat de mensheid gelukkiger zal zijn en voelen, maar dit keer echt uit het hart en niet vanuit de materiële wereld. Daar mogen we allemaal naartoe gaan, daar gaan we allemaal naartoe. Ben jij al bewust? Wil jij ook naar zo een betere wereld toe? Wat ga jij eraan doen?

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen