Verliefd op het leven

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik weer heb om verliefd op te zijn. Verliefd op mezelf, op het leven, en ook vast weer een keer op een man. Soms mis ik een arm om me heen, en soms voel ik me alleen. Maar ik heb geleerd dat ik niet zomaar meer voor een man val. Ik heb geleerd wat mijn waarde is, hoe mooi de praatjes van een man ook zijn. Het voordeel van een lange tijd alleen zijn, heeft zoveel met zich meegebracht, waardoor ik nu veel beter naar mijn eigen behoeftes heb leren luisteren. Ik weet wat ik nodig heb, en voornamelijk is dat mezelf. Ik weet dat ik genoeg heb aan mezelf, en ik weet dat ik een hele goede relatie heb opgebouwd met mezelf.

Alleen zijn heeft mij geleerd, dat ik ook echt alleen kan zijn. Het heeft mij leren zelfreflectie op te bouwen, en de dingen te tackelen die mij in de weg zitten of komen. Alleen zijn heeft mij zoveel meer opgeleverd dan ik ooit heb kunnen dromen. Ik heb geleerd om op mijn eigen benen te staan en voor mezelf te zorgen. Ik heb geleerd in alles onafhankelijk te zijn, wat een heerlijk gevoel geeft van vrijheid. Ik heb geleerd dat ik wel degelijk zonder een man kan leven, wat mij heel krachtig maakt. En ik heb geleerd dat alleen zijn echt nodig was voor mijn hele zelfontwikkeling, die mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben. En die mij weer terug gebracht heeft naar mijn ware zelf, iets waar mijn ziel zo naar verlangt heeft.

Jezelf laten zien een deel van het hele proces

Jarenlang heb ik met bepaalde gevoelens en emoties gelopen, die vastzaten in mijn systeem. Klaar om gehoord te worden, maar bang om ze te laten horen. Ook denkende dat ik niet waard genoeg was om gehoord te worden en dat er toch niemand was die mij wilde aanhoren. En uit angst niet mezelf volledig durven te laten zien, en bang om afgewezen te worden. Nu ik zoveel processen en doorbraken verder ben, weet ik dat het daar niet werkelijk om draait. Het draait er in feite om dat jij jezelf durft te laten zien. Te laten zien wat er in jou omgaat, en hoe jij in het leven staat. Dat jij ervoor uit durft te komen hoe je tegen de wereld en jezelf aankijkt, wat jou alleen maar gaat helpen in het hele proces naar je ware zelf. Dat jij in alle eerlijkheid jezelf durft te tentoonstellen waardoor jij jouw kwetsbare kanten laat zien en daardoor ook die kant erkent.

En in dit hele proces van jezelf laten zien, jij jezelf niet afwijst. Want daar draait alles uiteindelijk om, dat jij jezelf niet afwijst. Niet wat een ander vind of denkt, maar wat jij van jezelf vind of denkt. Dit proces van zelfacceptatie zal jou weer in jouw kracht zetten en zal jou weer eigenwaarde en zelfliefde geven. Jouw kwetsbare kanten erkennen is juist een heel mooi proces, maar omdat we het door de maatschappij, opvoeding en opgelegde regels niet gewend zijn, zijn we geneigd om in die cocon te blijven. We zijn geneigd om niet die kanten van onszelf te laten zien, die ons mens maakt. Die ons mooi maakt, en ons ware zelf laten zien wie wij in essentie zijn. Die ons uit die cocon laat komen en laat transformeren tot die mooie vlinder.

Mijn proces helpt een ander en viceversa

Doordat ik nu zo open ben over mijn processen en mijzelf zo durf te laten zien, inspireer ik andere mensen hetzelfde te doen. En dat is waar ik naartoe wil en dat is waar de mensen zich steeds meer durven te verbinden. Dat is waar we als nieuwe aarde naartoe mogen gaan, door onze ziel open en bloot op tafel te leggen. Zonder verborgen agenda en zonder masker. Want door jezelf volledig te zijn, inspireer jij andere mensen weer er volledig te zijn. Het werkt als het ware als een kettingreactie, en zal zich als een olievlek verspreiden. Het is zo een mooi proces om te zien, dat mensen zich open durven te stellen. Het is zo mooi om te zien, dat ze door het open stellen nu ook stukken van zichzelf zullen en kunnen helen. Dit gaat als het ware vanzelf, doordat ze die verborgen kwetsbare kanten durven te laten zien. De tijd van de maskers en voordoen dat alles goed gaat, is voorbij.

Het is ook goed om je eens niet goed te voelen en je daarover uit te spreken. Je bent dan helemaal niet zwak, je erkent gewoon je ware gevoelens. Zodra je ze erkent, zonder erin te blijven hangen, dan kan je het sneller loslaten. Dit proces kan heel snel gaan, als je het maar toelaat. Als je op de momenten gewoon eerlijk bent over wat er in je omgaat, en stil blijft staan bij de lessen die erachter schuilen. Want overal zit een les achter, het leven werkt niet tegen jou, maar werkt voor jou. Overal kan je wat uit leren, maar het leven zal je vooral leren los te laten. Daar gaan we allemaal naartoe, loslaten. Loslaten is een proces, maar ook wij zullen dit allemaal voor elkaar krijgen, zodat alles weer kan gaan stromen. Zodat je meegaat in de stroming van het leven en daarbij ten alle tijden, jezelf kan zijn. Er is toch niks mooiers dan ten allen tijden jezelf te zijn, en daarmee andere mensen te inspireren datzelfde te doen. Wees je eigen inspiratie, en inspireer daarmee ook anderen. Word weer verliefd op jezelf en het leven en durf daarbij jezelf te laten zien!

“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen