Wees de rebel om los te komen van jouw oude realiteit

Energetisch gebeurt er veel nu, en een heleboel mensen staan op het punt om zelf te veranderen of iets in hun leven te veranderen. Maar ergens is er ook angst om stappen te nemen en willen mensen graag in hun comfortzone blijven. Logisch, gezien de comfortzone lekker veilig en bekend is. Maar hoe kan je verwachten dat jouw leven magisch wordt, als jij altijd in de welbekende comfortzone blijft. Alles is in het begin eng, omdat het onbekend terrein is, maar juist daarachter zal je al het geluk vinden die je zoekt.

Ja je zal heel veel tegengewerkt worden door de buitenwereld, als jij dat toelaat. Als jij ergens onderliggend nog oude overtuigingen hebt, die jou tegenhouden. Want wat er in jou afspeelt, zal zich in de buitenwereld terug spiegelen. Het heeft niks met de buitenwereld te maken, maar alles met jouw overtuigingen. En dan mag de rebel in het spel van deze matrix tevoorschijn komen, want die rebel zal jou tot ongekende hoogtes kunnen brengen.

Breek los

Als rebel mag je losbreken van alles wat jou niet meer dient! Dit betekend dus situaties, mensen, gedragspatronen, overtuigingen, angsten, slachtoffer zijn etc. Want ergens maken we onszelf vaak genoeg nog schuldig aan deze dingen, vooral het slachtoffer zijn. Want niemand is slachtoffer van iets, en iedereen kan uit de as herrijzen als een Phoenix om zijn of haar eigen realiteit te creëren. Vanuit een eigenheid, een rebelsheid, een eigenwijsheid en authenticiteit. Wil jij nog altijd in je oude rol blijven, waardoor jij niet kan kiezen wat je in het leven kan en mag doen? Dan blijf je toch lekker veilig in je comfortzone en het slachtoffer spelen?

Niemand kan het voor jou doen en niemand doet het voor je. Alleen jij kan jouw realiteit veranderen en als een rebel losbreken van de verwachtingen die de buitenwereld (en dus jijzelf) van jou heeft. Het is echt zo simpel, maar ergens zijn we het als mens moeilijk gaan maken. Dit zijn oude overtuigingen, overlevingstechnieken, patronen en/of programmeringen die in ons systeem zitten. Als je los wilt breken van de matrix om een leven te creëren die jij wilt, dan zal toch die rebel in jou naar boven moeten komen.

Keep it simple

Als jij wilt dat jouw leven makkelijker wordt, hou dan op met jouw leven moeilijker te maken. Kies voor die dingen die jou geluk brengen, waar jij blij van wordt. En laat hetgeen los, wat niet meer bij jou past. Je kan niet altijd rekening houden met alles en iedereen om je heen, want dan ben jij je eigen geluk aan de kant aan het zetten. Welke weg jij ook kiest, de buitenwereld heeft altijd een mening. Waarom? Want wanneer jij iets doet, wat niet in hun overtuiging of wereld van gemak en geluk past, het al gauw niet goed is.

In een wereld waarin iedereen elkaar maar wilt veranderen om zelf gelukkig te zijn, of zichzelf altijd aan het aanpassen zijn, val jij al snel buiten de boot als rebel. Waarom nog aanpassen aan andermans geluk, als jij zelf jouw geluk kan creëren? Waarom jezelf altijd maar kleiner maken? Waarom mag jij je grenzen niet aangeven? Als iets niet goed voelt, dan doe je het niet. Als je ergens niet meer mee resoneert, dan laat je het los. Natuurlijk zal de buitenwereld drama creëren, maar vergeet niet dat het ‘hun’ drama is. Want jij kiest voor jezelf, en dat past niet in het plaatje wat hun voor ogen hadden. Maar eigenlijk geef jij een cadeautje aan die ander, door de rebel te zijn.

Jij laat zien hoe het ook kan! En als ze een drama creëren, dan laat dit aan zichzelf zien waar ze nog mogen helen. Waar hun aan mogen werken, betreft heling of eigenwaarde. Dit kan niemand voor een ander doen, maar gebeurt vaak wel als ze in deze positie worden gezet. Jij kan namelijk niks wegnemen van een ander, als de ander al heel is van zichzelf. Als jij kiest voor jezelf en jouw pad, dan ben jij op weg naar jouw eigen heelheid. Jij kiest niet meer voor de moeilijke weg, maar voor de makkelijke weg door de rebel te zijn en los te maken van wat jou niet meer dient.

Eigenwaarde

Ook de rebel zijn en kiezen voor jezelf, is een grote stap naar eigenwaarde. Het is een stap dichter naar de heelheid in jezelf, waar je al die tijd naar op zoek bent. Alleen jij mag leren om zoveel van jezelf te houden, doordat je kiest de rebel te zijn. De rebel van het leven wat je ooit leidde, maar nu doelbewust aan het loslaten bent. Het is zo mooi, als jij die stappen voor jezelf durft te nemen. Want daardoor zal er een boost van eigenwaarde meekomen, en vertrouwen in jezelf. Je zal je afgevraagd hebben, waarom jij het jezelf soms zo moeilijk heb gemaakt. En je vraagt je af waarom je zolang bij bepaalde situaties, personen, overtuigingen, angsten etc bent blijven hangen.

Want als jij die bewuste keuzes hebt gemaakt waar jij gelukkiger van wordt, dan pas zal je zien hoeveel waard jij bent. Dan vallen er kwartjes en snap jij dat dit alles is waar het om draait, jouw geluk. Niet dat van een ander, maar jouw geluk. Jouw geluk is jouw eigenwaarde! Dus wordt die rebel en maak je los van alles en iedereen die jou niet meer dient, en kies de makkelijke weg en dus jouw geluk. Laat de overtuigingen en angsten los, die jou tegenhouden om echt te leven. Laat alles los, wat jouw eigen geluk in de weg staat. Want jouw eigenwaarde zou altijd op de eerste plaats moeten staan! Kom uit je hoofd, weer in je hart en volg je gevoel terug naar geluk.

Namaste

Diana Douma

Winkelwagen