De vertraging in..

Terwijl ik dit blog schrijf moet ik eigenlijk wel lachen, gezien ik zelf in de vertraging ben gezet door het universum gezien mijn enkelband gescheurd is en ik momenteel op krukken moet lopen. Iets wat veel mensen tegenwoordig zullen ervaren is dat ze op de 1 of andere manier in de vertraging worden gezet. Collectief gezien is dit ook gaande, gezien we collectief gezien meer mogen vertragen. We leven in een maatschappij waarbij velen gewend zijn aan de ratrace, en dit werkt niet meer. Steeds meer mensen lopen tegen zichzelf aan door verschillende gevallen, zoals fysieke klachten of lopen mentaal vast. Alle trauma’s mogen in deze tijd ook aangekeken worden, en dat wordt als vanzelf naar de oppervlakte geduwd. De mensen kunnen er letterlijk niet meer omheen. Steeds meer mensen zoeken ook een alternatieve wijze om hun pijnstukken, emoties en trauma’s aan te gaan. En veel mensen merken dat de reguliere geneeskunde hun op veel vlakken niet verder kunnen helpen. 

Veel mensen beseffen ook dat het zo niet langer gaat. En hoe meer mensen in de vertraging gaan, hoe meer er naar de oppervlakte komt om aangekeken te worden. Veel mensen kampen ook met extreme vermoeidheidsklachten en komen mentaal ook in conflict met zichzelf. Allemaal donkere delen komen naar de oppervlakte om gezien te worden. Donkere delen als ik ben lui, ik ben niet goed genoeg, ik moet presteren, want anders faal ik. Mensen voelen zichzelf falen, maar hebben nooit op een gezonde manier naar zichzelf durven kijken en zijn uit zelfliefde vaker de vertraging aangegaan. Als vanuit het systeem aangeleerd is om altijd maar te presteren, ga jij echt niet geloven dat vertragen iets goed is. Eerder iets slechts, en dat het betekent in jouw hoofd dat je niet goed genoeg bent en faalt. 

Zelfliefde

Laat ik jou nu vertellen dat dit absoluut ver van de waarheid staat, maar als jij deze overtuiging in jouw systeem hebt is dat even lastig te geloven. En nog veel lastiger om in de vertraging en dus overgave te gaan. We mogen allemaal wel een reset krijgen, waarin ons systeem een herprogrammering krijgt. En dat is ook langzaam aan het gebeuren op dit moment op aarde. Alles wordt collectief gezuiverd, en dat gebeurt momenteel op verschillende manieren. Of jij er bewust van bent of niet. Veel meer mensen worden ‘wakker’ en zien in dat de manier van leven niet meer werkt zoals het deed. Mensen worden gevoeliger en krijgen door dat het tijd is om hun trauma’s aan te kijken. Ze voelen de drang om alternatieve manieren te gaan zoeken die hun op weg helpen, gezien de reguliere wegen hun vaak niet verder kan helpen. Ik als 1 van de voorlopers die al jaren van dit innerlijk werk achter de rug heeft weet als geen ander waar de mensen doorheen gaan. 

Het is geen kattenpis, maar als ik wel enigszins een beetje hoop mee mag geven, is het dat het collectief er nu veel sneller doorheen gaat als ik in de afgelopen 20 jaar geleden. De energie is er ook naar en ik zie het ook bij mij in de praktijk dat de processen veel sneller gaan als voorheen. Dit is hoopvol en mooi om te zien, want dat betekent dat we in een snellere vaart zitten dan ooit. Ik werk ook als katalysator voor veel mensen die ik tegenkom bij mij in de praktijk of in real life en heb ook veel mensen op het pad van healing gebracht. Mensen die daardoor ook hun deel aan het bijdragen zijn, en hun pad als healer omarmt hebben. Hierdoor zijn er steeds meer healers aan het ontstaan, waardoor er meer mensen zijn die geholpen kunnen worden. In principe is iedereen zijn of haar eigen healer, maar dat mag iedereen voor zichzelf ontdekken. Het werkt als een rimpeleffect en verspreid zich door het collectief. En dit zie je nu overal gebeuren, wat weer heel veel effect heeft op moeder aarde, de mensen en dieren die erop leven en de kosmos in het algeheel. 

Luister naar de ritme van je lijf

Hoe meer jij dus in deze tijden in de overgave zult gaan, hoe meer jij jezelf, maar ook het collectief zult helpen. Waar we voorheen als kip zonder kop door de dagen heen aan het racen waren, om een bestemming te bereiken. Worden we nu afgeremd door alle energieën op aarde, en leer je meer in het moment te leven. En meer in het moment leven, betekend dus ook dat je meer van de reis kan genieten. In plaats van altijd maar bezig zijn met een doel en/of eindbestemming, waarbij we vergeten te genieten. Dus vertraging is key in dit geheel. We mogen meer vertragen, waardoor we ons systeem ook toestemming geven om uit de overleving te komen. Het systeem van veel mensen, maar ook het maatschappelijk systeem is gebouwd op overleving, en niemand wordt hier gelukkig van. Veel mensen jagen geluk na, alsof het ’t laatste is wat ze moeten doen hier op aarde. Maar hoe meer wij en ons systeem vertragen, hoe meer we dit uit zullen zenden in het collectief. Hoe meer wij allemaal ook weer uit die overlevingsstand zullen komen, en weer rust en vrede zullen ervaren.

Maar terwijl je vertraagt, mag je ook bewust blijven van alles wat uit jouw systeem wilt komen. Velen zien het leven dan tegen hun werken, terwijl het leven er juist voor jou is en voor jou werkt. Als je goed kijkt, dan zul je zien dat het leven er juist is om jou in een betere positie te krijgen. Maar het hoofd komt er vaak tussen, en wilt graag de controle overnemen. We zijn systematisch vastgezet door het systeem doordat ons is aangeleerd om vooral uit het hoofd te functioneren, en daar mogen wij zelf proberen uit te komen door weer terug in ons lijf te komen. Dit vraagt wel wat toewijding van jullie kant, gezien het vooral om innerlijk werk gaat. Alles wat wij in de buitenwereld zien, is een reflectie van onze binnenwereld. Dus als de buitenwereld jou niet bevalt, dan is het tijd om innerlijk werk te gaan doen. Alles aan te gaan in jouw eigen systeem, om te helen, te doorvoelen en op te ruimen en schoon te maken, zodat jouw system weer opgeschoond is. Hoe meer systemen wij opschonen en hoe meer wij terug komen in ons lijf, hoe schoner de wereld wordt van het toxische systeem wat ontstaan is. Het toxische systeem, wat ervoor gezorgd heeft dat velen in een overlevingsstand leven. En hoe meer wij weer vanuit ons lijf leven, hoe meer wij onszelf weer leren belichamen, hoe meer deze energie ook zal verankeren in het collectief. Als gevolg dat ook meer mensen zich weer veilig gaan voelen in hun eigen lijf en dus ook het systeem, gezien deze op de energie mee zal veranderen.

Conflict

Dus je mag vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan. En hoe meer jij uit de strijd stapt, uit conflicten met jezelf en anderen, hoe meer rust jij zal ervaren. Hoe meer jij ervoor kiest om niet meer in een bepaalde energie te stappen, hoe meer jij bevrijd zal worden en uiteindelijk ook het collectief bevrijd zal worden. We kiezen zelf onze realiteit! En dat betekent bijvoorbeeld, dat als jij elke keer weer in conflict gaat in jouw hoofd, jij ook conflict krijgt in jouw leven. Maar bijvoorbeeld ook met de mensen om jou heen, wat voor mensen kies jij om jou heen? Zoeken deze mensen altijd conflict met het leven, met de mensen om zich heen of met jou? Dan kies jij voor die tijdlijn, en deze tijdlijn zal dan jouw werkelijkheid blijven creëren. Als jij geen conflict meer wilt, dan zal je er alles aan moeten doen om hieruit te blijven. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij klanten, gezien er soms klanten zullen zijn die heel veel conflict in hun systeem hebben. Ze willen voor jou bepalen of ze gaan over jouw grenzen, of hebben geen vertrouwen. Kies jij er dan voor om deze klanten te helpen? Om ze te overtuigen? (dit is overigens ego 😉 ) 

De meeste empathische mensen doen dit wel en de meeste mensen die uit zijn op geld ook. Maar wat nou als ik jou vertel dat jij deze energie hierdoor blijft uitnodigen. Dus kies voor jezelf welke realiteit jij wilt blijven uitnodigen in jouw leven. En vertrouw jij op jouw kunnen? Zonder je eigen te hoeven bewijzen naar de buitenwereld. Als de mensen niet in jou of jouw werk geloven, dan zijn deze mensen niet voor jou bestemd. Ben jij dan ook bereid om deze mensen los te laten? Ik weiger mensen bij mij in de praktijk als ik voel dat we niet dezelfde resonantie hebben, of wanneer mensen niet volledig vertrouwen, of wanneer mensen in een mentaliteit zitten waarin ze niet volledig in zichzelf willen investeren. Het is zonde van mijn tijd en energie en zonde van het geld van de desbetreffende persoon. Het gaat niet altijd om die mensen, het gaat om jou. Als jij er systematisch voor blijft kiezen, dan blijf jij systematisch deze energieën uitnodigen en hierdoor hou je deze energie in stand in jouw systeem en het collectief. 

Er is hoop

En toch is er hoop! Want waar ik 20 jaar geleden 1 van de weinigen was die ‘wakker’ was en bewust aan mijn heling was begonnen. Zie ik nu collectief veel mensen op dit pad terecht komen. Maar blijf wel bewust wie jij volgt en/of als jouw guru gaat beschouwen, gezien dit jou ook in een karmische loop kan houden. Laat ik ten eerste zeggen, dat niemand jouw guru is of kan zijn.(dit is ook ego) Iemand kan jou leiden en een richtingaanwijzer zijn of een zetje geven, maar jij bent zelf jouw eigen guru. Jij hebt alle wijsheid al in jou, en het wordt tijd dat jij die wijsheid in jezelf weer terug gaat vinden. Dat jij de kracht in jezelf weer terugvindt, door weer naar je lijf en jouw intuïtie en/of hart leert luisteren. Niks buiten jezelf kan jou vertellen wat goed voor jou is, eigenlijk zelfs ik niet. 

Ik schrijf namelijk uit mijn ervaring, en lessen en realiteit. Maar wat voor mij werkt, hoeft voor jou wel helemaal niet te werken. Gezien we allemaal een ander systeem hebben. Mijn werkwijze hoeft helemaal niet te werken voor jouw systeem, misschien heb jij wel een hele andere werkwijze of helingsmethode nodig om jou te brengen waar je naartoe wilt. Ga ermee spelen en ga ontdekken wat voor jou werkt, want hierdoor leer je steeds meer en beter af te stemmen wat wel en niet bij jou past. En doordat je dit meer doet, en uitprobeert, zul je steeds meer voelen wat jouw eigen wijsheid is. Dat is waar we allemaal naartoe mogen gaan, om die wijsheid in onszelf weer terug te vinden. En de sleutel daartoe is ook zelfliefde, want door zelfliefde ben jij bereid om voor jezelf te kiezen. Door zelfliefde zal je ook het pad op gaan bewegen die jou naar de beste versie van jezelf brengen. Dit zal als gevolg weer goed zijn voor jouw eigen systeem, maar ook voor het collectieve systeem. Dus houd ook genoeg van jezelf door ook de vertraging in te gaan, wanneer jouw lijf daar om vraagt.

Tijd

Dus de tijd is aangebroken om liever voor jezelf te zijn, en nog meer te vertragen. Ik wens jullie allemaal vertraging toe, want hoe meer jullie vertragen, hoe meer rust, harmonie en vrede er zal ontstaan in jezelf en op deze wereld. Misschien zien jullie het grote plaatje nog niet, zoals ik het zie. Maar ik beloof jullie dat hoe meer mensen er weer in balans komen, hoe meer dat zal uitzenden naar het collectief. Want de oorlog die op de wereld gaande is, is alleen maar een reflectie van de hoeveelheid mensen die oorlog met zichzelf en iedereen om zich heen voeren. Mensen die in polariteit blijven, en er systematisch voor blijven kiezen, zullen dit blijven creëren. Dus wil ik de mensen die begrijpen waar ik het over heb motiveren en inspireren om het werk met jezelf te doen. 

Ga die stukken aan, waaraan je liever voorbijgaat. Pak jouw schaduwkanten aan, heel jouw trauma’s en doe het innerlijke werk, want hoe meer je dat doet hoe sneller jij en de wereld weer in balans zal komen. Het zal zich ontvouwen, het is een kwestie van tijd. Maar de komende jaren, zal je steeds meer systemen zien vallen ten goede van het collectief. Omdat steeds meer mensen het werk zullen doen en hun eigen systeem her programmeren, waardoor het overlevingssysteem zal vallen. En we gaan zulke mooie tijden tegemoet, blijf daarop vertrouwen en blijf aan jezelf werken. Zorg dat je er alles aan doet om weer terug in jouw lijf te komen, en alles wie en wat je bent te belichamen. Jouw lijf heeft alles wijsheid in pacht. Maar door in jouw lijf te komen, zal je al die stukken tegen komen die pijn doen. Al jouw verdriet, schaduwkanten en al die delen waar je liever niet naar wilt kijken. Maar ik voorspel je dat als je al deze stukken aangaat en heelt, jij ook meer ruimte in jouw systeem creëert. Ruimte voor vrijheid, blijheid, rust, harmonie en vrede, wat weer uit zal zenden naar het collectief. Want onder al die lagen, pijnlagen, schaduwstukken en al die donkere delen, zitten ook al deze goede gevoelens opgeslagen, die het leven weer lichter maken. Je zult dit uiteindelijk steeds meer tegenkomen, hoe meer jij jouw systeem opschoont. En dan herinner je weer waarvoor je het doet, en herinner je weer wie je bent en wat je allemaal voor kracht in jou hebt. Je hebt het namelijk allemaal al in jou, je mag het alleen zelf weer herinneren. Dus het wordt tijd om de weerstand los te laten en om de flow van het leven weer te volgen, ook als dat betekent dat je de vertraging in mag gaan.

Heb jij hulp nodig op jouw pad van het helen van jouw trauma’s? Ben je klaar om jouw schaduwstukken aan te gaan? Wil jij weer terug komen in jouw lijf? En om te leren hoe je weer echt kunt leven? Kijk op mijn website of mijn werk met jou resoneert en plan een zoomcall in om kennis te maken met mij, en te kijken of er een klik is en of ik iets voor jou kan betekenen op jouw reis naar de beste versie van jezelf! www.amishaglow.com

Remember who you are!

Namaste Diana

2 gedachten over “De vertraging in..”

  1. Het hele proces van oude stukken achter je laten die je blokkeren in je groei is telkens een uitdaging om wel op te komen dagen. Om de confrontatie aan te durven, om je vluchtgedrag te doorleven, zodat je uiteindelijk in die overgave kan gaan.
    De vernieuwing is dan zo’n bevrijding! Liefs Mary

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen