ape, soccer, ball-4748455.jpg

Neem het leven niet zo serieus!!

Terwijl ik hier zo na zit te zoemen van mijn chocobliss reis, ben ik weer tot zoveel inzichten gekomen. Wat is dit toch een mooie plantmedicijn die elke keer weer mijn hart opent, en mij dichter bij mezelf brengt. Het zo mooi om te zien en voelen hoe alles mag ontstaan tijdens zo een reis. Ik ben duidelijk tot het besef gekomen dat we onszelf gewoon te fakking serieus nemen allemaal. I mean…what the fuck!! Elke keer worden we teruggeworpen in processen die zeker wel zwaar zijn, maar even serieus…hoe kunnen we onszelf altijd maar zo serieus nemen? Het leven mag echt wat luchtiger, en wij blijven continu maar graven en de diepte ingaan en alles over analyseren. Wat zijn we goed in alles te over analyseren, tot in de puntjes. Wat ervoor zorgt dat je continu in je hoofd blijft en uit het moment gaat. Maar het mag ook zeker luchtiger, flowy en meer bewegelijker.  Het is allemaal al zo fakking zwaar altijd, hoe zo blijven we er dan zo in hangen?

We hebben elk moment een keuze en toch blijven we in die comfortzone hangen van het bekende. Maar dit is niet wie we zijn en wat we hier komen te doen. We mogen echt onszelf uit dat keurslijf halen en alles weer in beweging brengen. Ga dansen, alsof niemand kijkt! Maar laat jezelf toe helemaal jezelf te zijn, door in die overgave te gaan. Stap uit dat fakking keurslijf mensen! Het leven is bedoeld om te leven in al haar glorie. Te genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Als je het geld even niet hebt, ga dan genieten van de kleine dingen. Weet je wel wat voor energie er vrijkomt als je losgaat met dansen in de woonkamer. Daar ontstaat zoveel meer, waardoor je in jouw creatiekracht komt te staan. Ga tijdens dat dansen maar eens manifesteren, moet jij eens zien hoe snel alles op jouw pad komt. Maar laat jezelf vrij en geef jezelf de ruimte er te ZIJN, in al jouw pracht en glorie. Laat al die conditioneringen los of je wel of niet goed kan dansen, maar begin gewoon en voel wat het met je lijf doet…VOEL!!!!

Groter denken, groter doen!

Het is zo mooi om in deze energie te vertoeven en alles te laten ontstaan, als we onszelf maar toelaten. Stop met al dat analyseren en ga in beweging komen. Al ga je wandelen of sporten, maar breng alles weer in beweging. Vanuit die beweging kan er meer ontstaan en vanuit deze energie kan je de mooiste dingen creëren. Het is klaar om onszelf klein te houden, en het mag allemaal groter. Groter denken, groter doen, groter ZIJN!! Jezelf niet meer klein houden in alles wat je doet, uitdraagt en wie en hoe je bent. Je mag jezelf laten zien lieven mensen. 

En terwijl ik dit schrijf besef ik heel goed dat ik dit ook tegen mezelf zeg. Want we mogen onze dromen najagen, hoe groots ze ook zijn. Zolang we blijven geloven in onze creatiekracht, en van daaruit gaan creëren is alles mogelijk. We zijn klein gehouden door de maatschappij, onze opvoeding, maar vooral door onszelf. Dus stap daaruit en laat jezelf zien. Durf jezelf te laten zien!! Jij ben oké en alles wat je doet is oké, meer dan OKE!! Je mag het zelf alleen nog inzien. De sleutel is in jou, alles je maar geloofd. Ga de film PETER PAN maar eens kijken, die film verteld jou precies hoe het is. Niks gelogen aan die film. Laat je fantasie er maar op los en creëer wat je wilt creëren. Ja sommige dingen zullen uitkomen en andere niet, so what?? Ga ermee spelen en zie wat er allemaal mogelijk is. Maar stop met jezelf en anderen 😉 zo fakking serieus te nemen. Het leven is een spel om gespeeld te worden, speel het fakking spel dan ook en blijf er niet in hangen (note to self hahaha) 

Humor

We mogen echt wat vaker lachen om onszelf en de humor inzien van wat we hier allemaal aan het doen zijn, want ff serieus…what the fuck doen we hier eigenlijk op deze aardkloot hahaha maar echt?!?! Wie heeft dit bedacht?? En als iemand het bedacht heb, dan kunnen we het toch ook net zo goed zo leuk maken als het kan. En regelmatig om onszelf lachen…want ff serieus. Hoe serieus kan je het leven eigenlijk nog nemen mensen? Tjiezzuuus….get over yourself!! Dat ego mag af en toe echt even aan de zijlijn toekijken en zijn bek houden, en alleen spreken wanneer het nodig is. En ga wat meer spelen, laat het innerlijke kind los, en ga meer naar pretparken, en spelen. Ga creatief bezig zijn en alles wat kinderen leuk vinden om te doen. Wakker die energie in jezelf weer aan. En al vindt jouw ego er wat van en heeft het hoofd al 10.000 scenario’s bedacht waarom je het niet zou moeten doen. Doe het dan juist, en zet je ego weer op dat bankje aan de zijlijn. Want die heeft even niks te zeggen. 

Ga spelen en doe het lekker luchtig en ga lachen en geniet ervan. Blijf in het moment en soms komt je ego weer voorbij en vind er wat van. En dan zeg je tegen je EGO, dat het lekker weer op dat bankje mag blijven zitten aan de zijlijn om te sikkeneuren. Want jij bent aan het spelen en dat is veel leuker dan zitten mokken toch? Kijk eens wat dat met jouw energie doet, want het ego neemt te vaak een loopje met ons en dat moet afgelopen zijn. We kunnen zelf ons leven kiezen, elk moment! Kies er elk moment dan ook voor om het luchtig te maken en bewust die stappen ernaar te zetten. Breng die energie weer in beweging uit liefde voor jezelf! Alles wat vast zat, mag weer loskomen uit jouw lijf! Ons lijf slaat energie op, en als dat niet in beweging komt, komt er niks in beweging. Laat alles los.. Dat is overgave en weet dat je vanuit hier weer kan creëren en de mooiste dromen kan manifesteren. Dat is de sleutel!!! 

Namaste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen