Omarm de chaos in je leven

Chaos is iets wat veel mensen niet willen meemaken en/of voelen, maar chaos is wel iets wat onderdeel is van het leven. Chaos kan ook een nieuw begin betekenen, en als katalysator werken voor een proces waar je eventueel in zit. Maar wat nou als we chaos eens van een lichtere kant gaan bekijken? Vaak willen mensen geen chaos, want we willen structuur, netheid, rust en kalmte. Hierdoor hebben we meer controle op ons leven en onze gemoedsrust. Maar wat nou als ik jou vertel dat je chaos ook anders kan benaderen. Stel er komt chaos voor in jouw leven, en jij wilt alles eraan doen om ervan weg te gaan. Je wilt controle houden en probeert dus de chaos te vermijden. Maar de chaos kan je ook lessen leren en kan jou leren om in chaos mee te bewegen. Wat nou als je er eens speelser mee omgaat? Laat de chaos eens ontstaan en voel wat het met je doet, zonder gelijk in het drama te schieten. Want dan zet je de energie weer vast, en met controle willen we graag alles vastzetten. Zodat alles gaat zoals wij willen, en ons goed bij voelen. Maar ga er eens luchtiger mee om en laat alles eens ontstaan. 

Probeer met momenten (ligt eraan welke situatie het is) ook eens de humor ervan in te zien, zonder dat je rigide reageert. Bekijk chaos als een spel, en bekijk het leven meer als een spel. Zodra je er speelser mee omgaat, krijgt het al een hele andere invulling. Deze invulling kan de hele beleving ook veranderen, als jij het maar wilt. Kijk we hebben allemaal altijd een keuze in het leven. Laten we ons meevoeren met de energie, waardoor we verwijderd raken van onszelf en vast komen te zitten in het drama. Of blijven we observeren wat er in de chaos gebeurt, zonder oordeel. Maar probeer het vanuit een hoger perspectief te bekijken wat er ontstaat, en voel eens wat het met je doet…zonder jezelf kwijt te raken in de chaos. Chaos is er met momenten gewoon in ons leven, en daar hoeven we niet van weg te gaan of vluchten. Maar het is een onderdeel wat ook gezien wilt worden. Chaos kan een donker deel zijn, wat we niet aan willen gaan. Maar chaos kan wat ik eerder ook al zei ook een mooie katalysator zijn naar een nieuw begin. Soms moet je eerst rommel maken, om daarna ook weer rust te krijgen. Zodra je het grotere plaatje blijft bekijken en niet verstrikt raakt in de chaos zelf, dan zul je zien dat het meebewegen in de flow van de chaos, jou veel lessen kan leren. En de chaos luchtiger bekijken en speelser mee omgaan, kan ook het zware randje eraf halen.

Luchtigheid

Soms heb je situaties waarin kleine chaos voorkomt. Ik zal even een voorbeeld geven van mijn situatie. Ik was naar een kookworkshop waarbij ik ging leren om Indonesisch te koken, en hier komen mijn roots ook vandaan. Ik ben ook dol op Indonesisch koken en wilde het graag beter kunnen. Het vrouwtje wat lesgaf, was extreem chaotisch. Dit viel de hele groep op en het werd alleen maar erger. Hierdoor hebben we allemaal wat dingen gemist in de les. Maar doordat iedereen er een geintje van maakte en er luchtiger mee omging, werd het uiteindelijk een hele grappige en lollige les. Iedereen moest er wel om lachen en we hebben uiteindelijk heel veel lol gehad, omdat deze vrouw zo chaotisch was. Maar als je bijvoorbeeld heel rigide gereageerd had, dan had je jezelf letterlijk vastgezet. De sfeer zou alleen maar meer omlaaggaan, omdat je dan zo star wordt en de dag zou er niet beter op worden. 

Veel mensen zitten zo vast in hun systeem, waardoor die zo rigide is geworden. De weerstand is door de jaren opgebouwd, door de ervaringen in het leven. Vele hebben veel trauma’s meegemaakt, waardoor het zenuwstelstel continu in overleving is en hierdoor schiet jouw beschermingsmechanisme ook steeds aan. Als je continu in overleving bent, is het moeilijk om iets vanuit flow te laten ontstaan. Want het systeem wil controle behouden om zichzelf veilig te voelen. Het systeem wil dat alles gaat zoals het in het hoofd moet gaan, volgens een bepaalde structuur. Structuur betekend namelijk veiligheid voor veel mensen. Maar er zal alleen maar meer chaos ontstaan, als jij niet in die overgave durft te gaan. Als jij niet die bewuste chaos toe durft te laten. Laat het maar ontstaan! Laat alle chaos maar naar de oppervlakte komen, zodat je weer in een staat van flow kan komen. Want de chaos wil ook alleen maar gezien worden en wilt bewegen. 

Quantumveld

Kijk we leven in een quantumfysicaveld en hier bestaat alles uit energie, en in dat veld beweegt energie altijd alle kanten op. Als wij die energie gaan lopen vasthouden, dan zal er iets in het veld moeten ontstaan om die energie weer in beweging te krijgen. Want energie is altijd in beweging. Maar wat mensen graag doen, is vasthouden. Vasthouden aan energie. Vasthouden aan situaties. Vasthouden aan overtuigingen. Vasthouden aan relaties. Vasthouden aan spullen. Vasthouden aan karaktereigenschappen. Vasthouden aan een leefwijze. En ga zo maar door. De hele wereld bestaat uit energie en al deze energie is dus altijd in beweging. Kijk maar naar hoe wij groeien, oud worden, evolueren. Het is een constante stroom in ons leven, die ons vooruit brengt naar waar we naartoe mogen bewegen. Maar hoe meer wij in dit veld alles willen bepalen, controleren, vasthouden etc.…hoe meer dit veld op den duur los wil komen. Omdat het veld dan niet meer in resonantie is met jouw energetische frequentie. 

Wij hebben namelijk allemaal een frequentie en elke dag kan deze anders zijn bepalend aan jouw gemoedstoestand en/of staat van zijn op dat moment. Als jij bijvoorbeeld een relatie aangaat en je groeit allebei, dan veranderd deze frequentie. En wat er in het veld ook kan gebeuren is dat deze frequentie op den duur niet meer synchroon gaan lopen. Omdat de 1 een andere kant op groeit of sneller groeit. Dit kan verschillende factoren hebben. Maar in het quantumfysicaveld beweegt alles puur op resonantie, alleen zitten veel mensen in een keurslijf, waardoor ze veel te veel vasthouden aan alles. Dit komt door het systeem waarin wij ook opgegroeid zijn en door de dingen die je meemaakt. Mensen vertrouwen niet meer op het leven en de natuurlijke loop van het bestaan. Mensen willen alles sturen en regelen en precies hebben zoals zij het willen hebben. Dit haalt de mensen volledig uit de flow van het leven. De flow van het leven kan je juist helpen om mee te bewegen met de energie en het natuurlijke ritme van het universum. En de flow zorgt er ook voor dat alles in jouw leven kan ontstaan, zonder al te veel geduw en getrek…dus weerstand. Dus hoe meer jij je laat meebewegen, hoe minder gevecht je zal hebben en hoe minder chaos er in jouw leven zal ontstaan. 

Loslaten

Nu krijgen sommige mensen met controledrang al moeite met het woord loslaten, gezien ze alles willen bepalen. Maar wat nou als je eens loslaat? Toegeeft aan de chaos en dat alles niet gaat zoals jij wilt of gehoopt had? Wat nou als jij eens vertrouwd dat het universum (in feite jouw hogere zelf) jou precies dat geeft wat jij nodig hebt om te groeien? Om uit een bepaalde situatie te komen? Om een bepaalde situatie luchtiger te zien? Om wat luchtiger met jezelf om te gaan? Wat nou als dit allemaal nodig is om jou weer terug te brengen bij jezelf. Om jouw zenuwstelsel uit de overleving te halen, waardoor je weer kunt leven vanuit vertrouwen en flow. Want in de weerstand, zul je alleen maar meer weerstand krijgen en zien. En vanuit dat perspectief wordt het leven wel heel moeilijk. Je gaat dan alleen maar in gevecht met jezelf en alles en iedereen om jou heen. Ik kan je zeggen dat je leven dan alleen maar lastiger wordt, gezien je alleen maar meer chaos zult krijgen. Totdat je een grote chaos krijgt die jou in een positie zet waarin je wel in overgave moet gaan. Waarin je wel moet veranderen, en waarin jij wel los moet laten. 

Probeer eens wat zachter te worden naar jezelf en met jezelf. En probeer eens wat minder de controle te willen behouden, waardoor je wat speelser met alles omgaat. Hierdoor zal alles wat luchtiger en lichter worden. En als alles luchtiger en lichter wordt, dan stap je ook uit het drama van het leven. En ik weet hoe dramatisch het leven kan zijn, maar je hebt altijd een keuze om dat te veranderen. Jij kiest namelijk jouw realiteit en de energieën waarmee jij wilt connecten. Je kan namelijk altijd jouw perspectief op het leven veranderen, door er luchtiger mee om te gaan. Haal je zelf uit die zware energie en laat het leven eens ontstaan en leer van de chaos. De chaos kan namelijk ook zulke mooie dingen leren. Het 1 kan niet zonder het ander. Het leven zal altijd wel chaotische momenten hebben, maar het is aan jou of je erin meebeweegt, of vasthoud aan jouw oude overtuigingen en/of gedrag. Ga er maar eens mee spelen en in mee bewegen, en je zult zien wat een verschil het geeft in de energie als je besluit om uit die rigide energie te stappen. 

Stapje voor stapje

En het kan zijn dat je dit leest en denkt, ja zij heeft makkelijk lullen. Maar ik kom ook van ver en heb dit ook allemaal moeten leren, en heb zelf ook vaak genoeg momenten waarin het niet lukt. En dat is ook oké! Ik wil jullie hiermee inspireren en laten inzien dat er niks mis hoeft te zijn met chaos en dat je er anders mee om kan gaan, zoals met alles in het leven. Het gaat er immers om, hoe jij ermee omgaat of niet. En soms moet dat stapje voor stapje, want jouw zenuwstelsel is natuurlijk niet voor niets zo overspannen. Waardoor je graag die controle wil houden om je eigen veilig te voelen. Maar ik wil je graag een andere kant laten zien, dat als je wat meer meebeweegt. Jij ook meer in die overgave kunt gaan. Als je wat meer vertrouwt, jouw lijf jou ook meer gaat vertrouwen en meewerken. En als jouw lijf meewerkt, dan gaat jouw lijf ook meer open staan. En als je meer open staat, kom je uit de weerstand. En als je uit de weerstand bent, dat kom je meer in de flow van het leven. 

En in de flow van het leven kan alles ontstaan vanuit moeiteloosheid. En dat is waar we allemaal naartoe gaan in het collectief. De moeiteloosheid, luchtigheid en speelsheid. Dat is ook de frequentie die ons uit het drama haalt en houd. En dit zorgt ervoor dat we het leven ook wat leuker gaan vinden, en dat alles meer synchroon zal gaan lopen. De relaties die op jouw pad komen, zullen dan ook wat meer moeiteloos gaan en jij voelt je vrijer in jouw lijf en jouw leven. Jouw zenuwstelsel gaat uit de overleving, en hierdoor voelt jouw lijf zich ook veilig in zichzelf. Jij en jouw lijf hebben dan niks meer buiten jezelf nodig om je veilig of fijn te voelen. Want jij hebt dan voor jezelf gecreëerd dat je al veilig bent in jezelf. En je vertrouwt het leven weer en dan pas voel je weer die rust en kalmte in je lijf en je leven. En daar gaan we allemaal naartoe, als we alles ook durven toe te laten er te zijn. 

Namaste Diana Douma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen