g1cfffa44c1a0a2c89010013df2efd9850edad6afaf6eaa10697ac975d447e6a6306ba2e8996a2ce6a0862268d3dd31801cf45b3eaee2794d517a3b63afce926b_1280-5103484.jpg

Terug in de verzachting en je eigen pad volgen

De laatste jaren heb ik vele diepe processen doorstaan, en heeft het mij ook heel veel gebracht. Maar nu voel ik dat ik meer de verzachting in mag gaan. Het mag lichter en luchtiger en gezien ik dit zelf in de hand heb, verander ik langzaam mijn realiteit daarin. Er mag een balans zijn, van de diepte en de luchtigheid. Nu heb ik zolang in de diepte zitten vertoeven, dat de zwaarte de overhand is gaan nemen. Ik ben goed in de diepte, maar die luchtigheid mag ook weer terugkomen en mag ik ook weer meer belichamen. Het is een proces om in het leven de balans elke keer weer terug te vinden. Als ik terugkijk op mijn leven, ben ik van het ene extreme naar het andere gegaan.

Maar nu mag ik beide uit balanceren, en het begint natuurlijk met bewustzijn. Het volgende is ook daadwerkelijk de stappen zetten, de stappen die dat luchtige creëren. De eerste stap die ik gezet heb is dat ik weer even terug naar de basis ga, en dat betekend waar ik met mijn bedrijf mee begonnen ben. Ik ben 11 jaar geleden begonnen met massage en energiewerk, waarin ik vooral luchtige massages deed.(ayurvedische massage met reiki)  Maar door de jaren heen ging ik vooral de verdieping in en mijn bedrijf ook, gezien mijn bedrijf een weerspiegeling van mij is. En in de diepte zijn hele mooie processen tot gang gekomen, alleen ben ik zo diep gegaan dat ik nu merk dat er weer behoefte is aan luchtigheid en zachtheid. Er is een shift gaande in mij, die steeds meer verlangen voelt naar die zachtheid en luchtigheid. Maar ik zal de diepte ook nog wel blijven opzoeken, alleen voel ik dat mijn prioriteit nu elders ligt. 

Het bewandelen van mijn pad

Het pad brengt mij vele kanten op, waarin ik vooral veel leer over mezelf. De buitenwereld is immers een weerspiegeling van mijn binnenwereld. En ik kan alles creëren wat ik wil, en dat betekent dus ook dat ik elk moment een keuze heb om iets anders te doen. Het switchen doe ik best vaak, en dat is denk ook een beetje de aard van het beestje. Ik voel ook dat we niet altijd bedoeld zijn om hetzelfde te doen.(zeker gezien wij multidimensionaal zijn)  We zijn hier namelijk om te leren, en te groeien naar de beste versie van onszelf. We hoeven niet beter te zijn of worden dan een ander, maar we mogen wel groeien in alles wat we doen en wie we zijn. Als ik ook terug kijk naar mijn allereerste blogs, was het ook dat ik vooral veel twijfelde over of ik wel goed schreef en hoe het ontvangen werd etc. Nu schrijf ik vooral gewoon wat ik denk. What you see, is what you get. Een kijkje in mijn binnenwereld, en bij sommige zal het resoneren en bij anderen weer niet.

En dat is niet erg, want ieder mens is anders en uniek. Je hoeft ook niet door iedereen leuk gevonden te worden toch? Iets waar velen nog te veel in blijven hangen, merk ik ook bij de mensen die bij mij terechtkomen tijdens mijn coaching. Er wordt te veel gelet op wat de buitenwereld wel of niet vindt, dus men gaat al gauw aanpassen. Maar hoe meer jij je aanpast, hoe meer jij verwijderd bent van jouw authentieke zelf. Ik zie het bijvoorbeeld ook bij sommige mensen die niet authentiek kunnen of willen zijn en delen van mijn werk overnemen. Zijn het niet mijn blogs, is het wel mijn sessies. Ergens is het een compliment dat ik mensen inspireer, maar ergens is het ook jammer dat ze het letterlijk overnemen, waardoor het niet meer authentiek is. Je zult in alles wat je doet ook jouw eigen stempel mogen neerzetten, en jouw eigen draai eraan geven. Als je iets letterlijk overneemt, zegt het iets over jouw vermogen of in dit geval onvermogen. En elk mens heeft toch iets eigens en unieks, alleen mag je voor jezelf ontdekken wat dat is. Je mag meer op je eigen talenten en eigen kunnen vertrouwen. Het heeft geen zin om jouw authentieke weg te laten vertroebelen, door je blind te staren op wat een ander wel of niet doet. 

Neem stappen op jouw eigen pad

Zoals ik bijvoorbeeld altijd alle kanten op ga met mijn bedrijf, wat voor mij mijn authentieke weg is. Ondanks het voor sommige vreemd overkomt, is het toch de weg die ik voel dat ik mag gaan. Ik voel elk moment waar ik behoefte aan heb en waar ik naartoe mag bewegen. Ik probeer daar ook met veel meer compassie naar te kijken, dan ik voorheen deed. Voorheen was ik vooral geprogrammeerd door de matrix om 1 ding te doen, en me vooral daarop te focussen en daarbij te blijven. Maar lief zijn voor jezelf, betekent ook trouw zijn aan jezelf. En als ik elke dag wil veranderen, dan doe ik dat vooral voor mezelf. De buitenwereld mag meebewegen, en als het de buitenwereld niet bevalt…dan past die deel van de buitenwereld ook niet meer bij mij. En dat is oké! We blijven groeien, en als je je ruimte meer gaat innemen, dan groei je ook uit je jasje. En dat betekend dat je bepaalde mensen gaat verliezen of bepaalde situaties zullen veranderen. Dat moet je niet erg vinden, maar als onderdeel van jouw groei gaan zien. Je mag daarin jouw eigen pad blijven volgen en trouw blijven aan jezelf.

Elke keer mag je weer een maat groter nemen, want je mag ook grootser gaan worden in alles wat je doet. Niet meer klein denken en doen, maar stappen zetten die jou weer verder brengen of jou op dat moment geeft wat jij wilt en nodig hebt. Niet meer vormen naar wat de buitenwereld wilt, maar vormen naar wat je zelf wilt en nodig hebt. Collectief voel ik ook dat er meer verzachting nodig is daarin, ook omdat veel mensen nog te rigide denken en doen. En gezien velen door allerlei collectieve trauma’s zijn gegaan, wat al behoorlijk zwaar is, is het nu tijd voor andere energie. Het is tijd voor verzachting, verlichting en connectie met onszelf en onze ware potentie. Niet meer kijken hoe een ander het doet, maar je eigen weg vinden. Jouw unieke pad weer vinden en doen waar jij blij van wordt. En op dit pad vooral liefdevol te blijven naar jezelf en met compassie nieuwe stappen zetten.

Uit je comfortzone

Dat betekent ook dat je uit je comfortzone mag gaan en erop vertrouwen dat de weg die jij wilt kiezen en waar jij naar verlangt goed is. Geen goedkeuring van de buitenwereld meer nodig en het is ook niet nodig om andere mensen na te doen. Volg gewoon jouw weg, hoe gek het in jouw ogen ook is of lijkt. Want dat unieke deel van jou wilt gezien worden en wilt gaan shinen. Alleen mag je daarom ook weer leren vertrouwen op jezelf en de impulsen die je binnenkrijgt om te doen. Hoe gek het misschien ook is voor jou en de buitenwereld, ga de impulsen die je binnenkrijgt eens achterna en kijk eens waar het je brengt. Je zal ongetwijfeld een oordeel hebben als je ergens uit of in wilt stappen, maar kijk dan eens met zachtheid naar dat oordeel. Want vaak is het niet eens jouw eigen oordeel, maar meer een imprint van de maatschappij of overtuigingen van anderen. Maar blijf daarin gestaag jouw pad volgen, ook al weet je niet waar het jou naartoe brengt. En doe het vooral met liefde, speelsheid en luchtigheid.

De (rigide) masculine energie heeft onze realiteit genoeg geleid, en nu is het aan ons om die vrouwelijke energie weer terug te laten komen. De creativiteit, zachtheid, speelsheid en vooral het vertrouwen. Vertrouwen op onze impulsen, op onszelf en op ons pad. Al lijkt het soms alsof je weer een stap terug doet. Kijk maar naar mij, ik heb ervoor gekozen om een oudere sessie weer terug te laten komen. Een sessie waarvan ik dacht dat ik er voorbij gegroeid was, en niet meer nodig was. Maar omdat ik voel dat ik weer terug wil naar de basis, en die zachtheid, volg ik die impuls nu wel. En door die impuls te volgen, zal zich op den duur vanzelf wel uitwijzen waar het zich naartoe leidt. Want ook dat weet ik niet, ik volg gewoon mijn gevoel daarin. Het is geen stap terug, maar wel meer richting die vrouwelijke energie. En daar mogen we allemaal meer naartoe bewegen, hoe gek het ook in eerste instantie lijkt. Ik heb namelijk wel vaker mijn gevoel gevolgd, terwijl ik het mentaal niet kon begrijpen wat ik deed. En toch was er die impuls om mijn gevoel te volgen, en pas later vielen de puzzelstukjes in elkaar. Dus ga de komende tijd eens voelen waar jij naartoe geleid wordt, en wijs het niet gelijk af. Ga eens ermee spelen en voel wat het met je energie doet. Je zult zien waar het je naartoe brengt, als je maar trouw blijft aan jouw gevoel en jouw uniekheid. De weg zal zich vanzelf uitvouwen, als je maar vertrouwt op jezelf.

Namaste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen