ga62f85957b2a96ec630a4996f438ec92526cb1521ea6e028b32f2d9ec688f5f5c7828e38615d5a74f5d7e241984e790f_1280-761760.jpg

Hoe transmuteer je negatieve energie als je empathisch bent? 

Deze vraag krijg ik steeds vaker dus ik ga er even dieper op in.

Als je empathisch bent zoals ik, dan pik je veel energie op. Veel wat niet van jou is, maar van het collectief en van de mensen om jouw heen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw vibratie lager wordt, en je hierdoor ook sterk beïnvloed wordt door stemmingswisselingen, vermoeidheid, overprikkeling of een overbelast zenuwstelsel. Dus ik geef een aantal tools waarmee je jouw systeem weer kan helpen om die energieen te transmuteren en daardoor weer in een hogere vibratie/frequentie komt. Daar waar jij je weer goed en lekker in je vel voelt en veel beter bij jezelf kunt blijven, ipv in de energie van een ander. 

  • 1. Drink veel water 💦 water is een hele goeie energie geleider, die energie snel kan transmuteren. Het helpt blokkades op te heffen, helpt bij brainfog, hoofdpijn en helpt jouw nieren schoon te houden doordat je alles doorspoelt. Drink zoveel mogelijk gefilterd water en je kunt ook een edelsteen in je flesje water doen, zoals bergkristal, rozenkwarts, amethist en aventurijn. Vastzittende energie kan namelijk ook ziektes veroorzaken en door water te drinken, spoel je alles lekker schoon. Maar ook je handen wassen of douchen kan jouw helpen, om alles wat jou niet meer dient af te spoelen. Nog beter is een bad nemen met Epsom zout/ Himalaya zout. Zout ontrekt namelijk ook negatieve energie. Heb je geen bad? Neem dan een voetenbad of haal een zak met fijne himalayazout , doe dat in een bakje, met een scheutje natuurlijke olie, zoals kokos, olijf of amandelolie en een druppeltje Etherische olie, zo natuurlijk mogelijk. En ga vervolgens daar jouw huid mee scrubben, om alles van je af te scrubben en spoelen. Magnesium helpt ook!

  • 2. Deze vertel ik zo vaak tegen mijn cliënten, en dat is dat je jouw gevoelens mag voelen en doorvoelen. Alles wat er boven komt, mag je doorvoelen, zodat het jouw systeem kan verlaten. Als je jouw gevoelens niet voelt, ze onderdrukt en er geen aandacht aan geeft, dan creeer je blokkades. Omdat je de energie letterlijk vastzet, en hierdoor ontstaan ook weer ziektes. Dus voel je boosheid, verdriet, schaamte of frustratie omhoog komen? Voel het dan en ga er even mee zitten, totdat het gevoel echt aangekeken is en door je heen kan stromen. Alles is namelijk energie, en door er aandacht aan te geven, geef je de energie ook de ruimte om door te stromen en los te komen. Je hoeft het niet weg te wensen, maar het gaat erom dat je jouw gevoelens erkend en er toe laat te zijn. Want soms pik je iemand anders zijn of haar emoties op, en dat kan je met je mee blijven dragen als je niet alles doorvoelt. Probeer er geen verhaal van te maken, waar het vandaan komt en hoe het komt etc. Want dan ga je weer in je hoofd zitten en dat kan alles weer vastzetten. Observeer en laat het door je heen stromen.

  • 3. Als je deze energie doorvoelt heb, ga je de energie transmuteren door te visualiseren dat deze energie weer terug gaat naar de kern van moeder aarde. Hier wordt het getransmuteerd naar een lichtere energie, die jouw systeem weer oplaad met positieve energie. Je kan tijdens dit proces ook een affirmatie zeggen, hardop of in je hoofd. ‘Ik kies ervoor om de vibratie in mij te verhogen naar de hoogste vibratie mogelijk’ . Wij hebben namelijk de kracht in ons om onze realiteit te veranderen en woorden zijn net als spreuken, die uitkomen. Dus let op wat je zegt! 

  • 4. Als je een ruimte inkomt, kan het zijn dat je energie oppikt van de ruimte of de mensen in de ruimte. Of als je op een feestje of festival bent en je niet zomaar weg kan, dan kan je op jouw ademhaling letten en maak terwijl je dat doet connectie met jezelf. Begin met je hart ga dan met jouw aandacht naar je voeten om echt te gronden. Visualiseer dan een licht dat door jouw heen stroomt en via jouw hart en voeten naar moeder aarde gaat. Dit licht gaat dan naar de kern van de aarde om die energie weer te transformeren en daarna komt het weer omhoog met opgeladen energie. Deze energie komt dan via jouw voeten weer naar binnen en gaat via jouw kruin/ kroon chakra weer naar de kosmos, en vervolgens komt dit weer naar beneden terug in jouw hart. En welke emoties of gevoelens ook naar boven komen tijdens dit proces, voel dat alles mee gaat met die energie om te transmuteren. 

  • 5. Palo Santo, salie of energetische sprays, kunnen jou ook helpen om de energie schoon te maken. Zorg dat je jouzelf en je huis schoonmaakt, van boven naar beneden en zet daarna al je ramen en deuren tegen elkaar open, om de energie eruit te krijgen. Kijk uit met rookmelders, want de mijne ging ook af 😂

  • 6. Gebruik of draag edelstenen! Je kunt edelstenen om je nek dragen, in je zak of in je bh. Het beste is om het op de huid te dragen. Ook zijn er armbanden en ringen met edelstenen en kies de edelsteen waar je gevoelsmatig naartoe getrokken wordt, je zult merken dat dit precies de edelsteen is die je nodig heb. Vergeet ze niet zo nu en dan te reinigen in water, de regen een zoutbadje of de zon of maan. Ook edelstenen kunnen veel opslaan, maar moeten ook weer opgeladen worden, net als jij. (let op! niet elke edelsteen kan in water, google dat zelf even)

  • 7. Neem regelmatig een energetische massage, healing of doe ademwerk. Dit kan jouw systeem weer helemaal opschonen en in balans brengen.

  • 8. Wil je een laagje dieper gaan? Dan kan je het Sjamanistische plantmedicijn Rapé gebruiken.  Medicinale rapé wordt voornamelijk gebruikt voor het ontgiften en genezen van het fysieke lichaam. Het doet wonderen bij het verwijderen van overtollig slijm, giftige stoffen en bacteriën, en door zijn heilzame en pijnstillende eigenschappen is het ook een krachtig middel bij de behandeling van infecties en wonden, en bij het verminderen van pijn en vermoeidheid. Alertheid en concentratie verbeteren. Het komt vaak voor dat mensen die zich uitgeput, gestrest, ziek of zelfs depressief voelen, behandeling zoeken in sjamanistische rapé.

HET EFFECT VAN Rapé

Rapé is het (plant)medicijn om je geest tot rust te brengen. Het helpt je binnen één minuut uit je hoofd te komen, je gedachtes stil te maken, in je hart te komen en in verbinding te komen met je ziel.

Rapé gaat heel erg over ‘ontvangen’ en heeft altijd een positief effect. 

De voordelen ervan zijn; 

-Hartopener

-Brengt je gelijk in het hier en Nu

-Rust in je hoofd en dus ontspanning

-Het haalt blokkades, vastzittende emoties en negativiteit weg

-Detox voor lichaam en geest

-Geeft focus doordat het je geest sterker maakt

-Opwekken visioenen 

-Verbinding maken met jezelf en moeder natuur

-Versterken van je zintuigen en het kan antwoorden geven op je vragen doordat je meer helderheid ervaart

-Schoonmaken van ons energiesysteem en veld en het reinigt de chakra’s.

Een energie-boost, euforie, lichtheid, helderheid, verdriet, het kunnen allemaal reacties zijn op het medicijn.

Het wordt vaak beschreven als medicijn om te ‘gronden’.  Het medicijn is letterlijk gemaakt van de aarde, as van planten. Waar Ayahuasca je naar naar ‘hogere sferen’ brengt, kan Rapé ervoor zorgen dat je weer wat meer op aarde terugkomt. In je lichaam, uit je hoofd. Ook daar staat het bekend om, dat het gedachten kan stoppen.

Heb je wat aan deze tips? Laat het weten in de comments!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen