pexels-photo-6469206-6469206.jpg

Spirituele detox

Veel mensen nemen veel interne en externe prikkels op, en hierdoor kan jouw systeem overbelast raken. Bepaalde dingen kan je dan niet goed ‘verteren’ gezien je systeem een overload aan informatie binnen krijgt.

Dit kan voor klachten zorgen zoals PDS, depressie, somberheid, overbelast zenuwstelsel, stemmingswisselingen, overprikkeling, ziektes en ga zo maar door. 

Wat kan je dan doen?

Je kunt op verschillende manieren jouw systeem ontlasten en helpen in dit proces. Ik zal hieronder een paar voorbeelden geven. 

  • 1. Ga je lichaam detoxen van allerlei gifstoffen zoals suiker en bewerkt voedsel. Je lichaam moet namelijk extra hard werken als het extra informatie krijgt, wat eigenlijk niet gezond is voor het systeem. Plus voedsel en suiker is funest voor jouw systeem en kan extreem veel klachten veroorzaken. Leer schoon te eten, en ga desnoods een detox of sapkuur doen om jouw lijf te helpen ontgiften. Je zult merken dat je lekkerder in je vel gaat zitten en je hoofd krijgt meer ruimte. Let wel! Je lichaam gaat met het detoxen wel in het begin klachten kunnen veroorzaken zoals vermoeidheid en hoofdpijn, hier moet je even doorheen. 

  • 2. Ga detoxen van alle informatie die je binnenkrijgt zoals de tv, Netflix, social media, games, online shoppen en al die andere prikkels. Kijk eens of je een tijdje zonder al die informatie kan vertoeven. Even in stilte met jezelf. Het is belangrijk om je systeem regelmatig te ontladen om op te kunnen laden en om alle informatie even te laten processen, anders raakt je systeem overbelast. Ga eens wandelen zonder je koptelefoon op en zet eens al je zintuigen open en neem alles op wat er in de natuur gebeurd. Je zult merken dat jouw systeem daar gelijk rustiger van wordt. Hierdoor krijgt je lijf ook weer meer ruimte. Ruimte voor rust en kalmte! En daardoor ervaar je meer harmonie in je leven. 

  • 3. Detoxen van gifstoffen die je op je lichaam smeert of spuit of in je huis gebruikt. Wist je dat parfum super slecht is voor jouw systeem? Het kan zelfs jouw DNA veranderen. Je huid is namelijk jouw grootste orgaan die alles gelijk in de bloedbanen opneemt, en al die gifstoffen moet jouw lever maar zien te verwerken. Vind je het gek dat jouw systeem overprikkeld is? Ook wat je huis gebruikt zoals geurverfrissers, bleekmiddel( dit is mega toxisch, en zou je absoluut met handschoenen moeten gebruiken of liever helemaal niet) schoonmaakmiddelen, afwas en wasmiddel. Alles heeft effect op jouw systeem. Kijk eens waar je natuurlijke middelen kunt gebruiken. Jouw hormonen kunnen er namelijk ook van in de war raken. Zeker wasmiddel en kleding kan effect hebben op jouw systeem, omdat je het op de huid draagt. Draag zoveel mogelijk natuurlijke stoffen. Ik snap dat het veel is, maar je kunt stapje voor stapje gaan. Bij mij is alles ook nog niet perfect en dat hoeft ook niet, maar je kunt beetje voor beetje aanpassingen doen. Zodra het niet natuurlijk is, is het niet goed voor jouw systeem! Gebruik dat maar als ezelsbruggetje als je dingen gaat veranderen.

  • 4. Detox je huis; kijk wat weg kan en wat je schoon kan maken. Overtollig veel spullen doen ook wat met jouw systeem, gezien alles wat we in huis hebben energie bevat. En sommige spullen hebben ook een emotionele lading, dus welke lading wil je loslaten?  Hoe meer ruimte je daarin maakt, hoe meer ruimte je maakt voor het nieuwe. Ruim alles lekker op en maak je huis lekker schoon, fysiek en energetisch met salie of palo Santo of doe wat heilig water in je schoonmaakemmer. En zet elke dag even je ramen open, om frisse en nieuwe energie in je huis te laten.

  • 5.Dit geldt ook voor de mensen waar je mee omgaat. Zijn de mensen om je heen een aanvulling en steunen ze jou All the way? Of zijn het pessimisten of negatieve mensen, die jou weleens omlaag halen. Of bewust of onbewust klein houden. Waar je meee omgaat, wordt je namelijk mee besmet. Zoek de mensen op die jou een Level Up brengen en jou vooral in alles in jouw waarde laten. Jou jouw authentieke zelf laten zijn, zonder af te wijzen hoe je bent en wat je doet! Deze is heel belangrijk! 

  • 6. Let op jouw gedachten! Deze is ook heel belangrijk, omdat we soms bewust en onbewust heel negatief over onszelf en ons leven kunnen denken. Vaak is het ook een oude programmering wat door ons heen gaat en ons vasthoud in een vicieuze cirkel. Probeer je bewust te blijven van wat je denkt en probeer elke negatieve gedachten om te buigen. Wijs jezelf niet altijd af, en kies ervoor om de dingen anders te doen. Jij hebt elke dag een keuze om jouw realiteit te creëren door de gedachten die jij hebt. Zorg er dan ook voor dat het een fijne plek is om in je hoofd te vertoeven en daardoor een leuk leven te hebben. Stap dus uit die oude programmeringen die jou vasthouden en kies bewust voor een nieuwe realiteit. Hoe beter jij over jezelf denkt, hoe beter jij je zult voelen. Je kan elke avond voordat je gaat slapen ook even een dankbaarheidsboekje bijhouden of in je hoofd even opnoemen waar je dankbaar voor bent. Ook voor het slapen gaan zeg je tegen jezelf dat alle energie wat niet van jou is terug naar de bron mag met liefde en licht en dat alle energie wat van jou is terug naar jezelf komt. Elke ochtend spreek je ook weer jouw dankbaarheid uit en zet je een positieve intentie voor die dag, dit zet vaak al de toon voor jouw dag. Dit vergt even oefening, maar hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt. Op een bepaald moment komt het in je onbewustzijn terecht en dan wordt het eigen. Het helpt ook als je elke dag tijdens opstaan even jezelf grond. Dit doe je door te visualiseren dat er wortels uit je voeten of wortelchakra komt en direct naar moeder aarde gaat. Je kunt dan ook jouw aura intrekken door dit te visualiseren, waardoor je jouw energie bij je houd en dichter bij jezelf blijft. Je kan ook een dagboek bijhouden, waarin je jouw gedachten van je afschrijft.

  • 7. Detox je energie! Dat betekend dat je regelmatig jouw energieveld mag schoonmaken. Dit doe je door zoutbaden, water, sauna, energetische massages of healingen en ademwerk. Maar ook fysiek lichaamswerk kan jouw systeem helpen alles los te laten wat niet meer dient, deze geef ik allemaal bij mij in de praktijk. Je kunt ook Palo Santo, Salie of energetische sprays gebruiken of gewoon douchen. Ga naar buiten, de natuur is de perfecte healer. Ga wandelen in de natuur of lekker tegen een boom aan zitten om te gronden. De zon activeert je lichtlichaam, het water en de wind kunnen jouw aura schoonmaken en het bos haalt negatieve energie weg. Zwemmen in de zee of natuurwater is ook heel erg goed voor jouw systeem. Gebruik het sjamanistische plantmedicijn Rapeh, als je dieper wilt gaan. In dit blog ga ik wat dieper op in op dit alles.(klik op de dik gedrukte letters om naar het andere blog te gaan)

  • 8. Detox slechte gewoontes! Dat betekend ook alles waar jij niet gelukkig van wordt of wat niet werkt voor jou, mag je ombuigen in goede gewoontes. Het vergt wat discipline, maar je mag jezelf uit liefde voor jezelf daarin ook voorop stellen. Je zult merken dat als je hierin commited bent en consistent blijft, je er uiteindelijk de vruchten van zult plukken. Ga naar buiten en ga wandelen, ga fietsen, ga sporten, ga dansen, ga leuke dingen doen en ga vooral meer spelen. Het leven hoeft niet altijd zwaar te zijn, ga ook wat luchtiger met jezelf en het leven om. Er moet ook een balans zijn, het leven is niet bedoeld om alleen maar serieus bezig te zijn. De hoogste vorm van zelf liefde is als je ook leert te genieten van het leven en alles wat je doet. Dit is ook de hoogste vorm van zelfliefde.

  • 9. Dan komen we automatisch bij de laatste.. Doe daarom alleen die dingen waar alleen jij blij van wordt. Te vaak voelen we ons verantwoordelijk om iets na te streven of een afspraak na te komen, ongeacht we er zin in hebben of niet. Je mag altijd terugkomen op een afspraak! Wie heeft gezegd dat dat niet mag? Te vaak voelen we ons verantwoordelijk naar een ander om een afspraak na te komen, ongeacht we niet willen. Maar waarin ben je dan loyaal naar jezelf toe als je niet eens naar je eigen gevoel durft te luisteren? Het pleasende gedrag heeft niemand gebracht wat het nodig heeft, dus probeer uit die rol te stappen, en ga jezelf eens op de eerste plaats zetten. Je zult merken dat je een veel gelukkiger persoon wordt als jij doet wat jij wilt. Als iemand niet eens is met jouw beslissing, dan heeft diegene er zelf mee te dealen, dat zou niet jouw probleem moeten zijn. Als jij gewoon je hart volgt en jouw authentieke weg, dan zouden de juiste mensen om je heen dat juist moeten stimuleren. Je bent hier niet op aarde gekomen om de wereld te pleasen en om in de smaak gevallen te worden, want dat verwijderd je alleen maar meer van jouw eigen geluk. Heb meer schijt en doe meer van wat jij wilt en voelt. Je wijst jezelf daardoor niet af en je zult daardoor veel gelukkiger worden! 

Je zult merken dat als je deze stappen neemt, je helderder in je hoofd wordt en meer in je lijf komt. Hierdoor voel je je lekkerder, lichter, gelukkig en in harmonie en balans!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen