Loslaten van wat zich niet meer dient

In deze tijd lijkt het wel of we nog even een goede clearing krijgen, dat alles wat ons nog in de weg zit opgeschoond wordt. Veel oude stukken en patronen worden nu extra in het licht gezet, waardoor je mag aankijken wat nog wel werkt voor jou en wat niet. In sommige gevallen is het moeilijk om alles helder te zien, zeker als je net ‘wakker’ bent geworden en bewust wordt van alle processen waar je in zit en doorheen gaat. Het is dan aan jou om bewust te blijven en weer terug te komen in jouw lijf. Jouw lijf mag weer de leiding gaan nemen, maar omdat we dit nooit geleerd hebben is dit voor veel mensen heel moeilijk. Het gaat erom dat je weer beste vrienden wordt met jouw lijf, en in dit proces gaat het er daarom vooral om dat je alles leert te doorvoelen wat er gebeurt in jouw systeem. Dat je weer leert te voelen wat jouw lijf jou wilt vertellen, zodat je weer kunt helen.

We kunnen alleen helen als we weer bewust gaan voelen. Als je dit nog nooit bewust gedaan hebt, kan dit best spannend zijn en kan je in dit proces vooral ontwijkend gedrag vertonen. Je hebt al jaren jouw gevoel weten te onderdrukken en dan moet je ineens voelen? Waarom en hoe doe je dat? Onderdrukken is iets wat we in deze maatschappij heel goed hebben geleerd, door vooral vanuit ons hoofd te leven. Alles doen we vanuit het hoofd en als je dat altijd gedaan hebt is het ook moeilijk om echt weer in je lijf te komen. Vaak zie ik dat de mensen in mijn praktijk in het begin als ze bij mij komen eerst proberen te bedenken wat ze moeten voelen. Maar vanuit je hoofd kan je niet bedenken wat je voelt, en dat is voor heel veel mensen moeilijk te begrijpen 😉 lees je wat ik schrijf? Begrijpen is hoofdzaak en voelen is een lijfzaak!

Blokkades

Alles wat je vanuit je hoofd probeert te begrijpen creëert een blokkade in jouw systeem. Deze blokkades kunnen er tevens voor zorgen dat jij weer in je hoofd schiet en blijft, waardoor je gaat over analyseren en verdwijnt in het doemdenken, depressies, anxiety, angst, stress en al die andere donkere emoties. Terwijl als je weer terugkomt in jouw lijf, jij vanzelf deze energieën transmuteert, en daarmee ook jezelf kunt helen. Alles is in feite energie en kan jou helpen of blokkeren, en het is aan jou om te ontleren wat jou geleerd is. Dus je mag gaan leren om weer volledig uit je hoofd te komen en alles te doorvoelen wat zich aandient. In dit proces ga je steeds meer helen, en kom je steeds meer terug bij jezelf. Daar waar je weer vanuit vertrouwen kunt leven en niets meer hoeft te forceren. Alles zal meer naar je toekomen, en je leeft in totale overgave. Er is ons zo aangeleerd om vanuit onze hoofd te leven, en dit is allemaal met een functie gedaan. De maatschappij wil er namelijk alles aan doen om jou uit je lijf te houden. Waarom? Omdat je vanuit jouw lijf precies kan voelen of iets wel of niet goed voelt voor jou.

Nu bestaat de maatschappij vooral uit pleasers, die nergens nee op durven zeggen. Alles maar aanneemt wat hen voorgeschoteld wordt, en niet meer vanuit hun eigen kernwaarden kunnen vertrouwen op zichzelf. Mensen zijn vooral onzeker en durven zichzelf niet uit te spreken. Hierdoor zit men grotendeels in een keurslijf en past zich ten alle tijde aan. Dit om maar ergens bij te horen, en als je er niet bij hoort wordt je letterlijk weg gepest. Dit gebeurt tot de dag van vandaag nog, kijk maar eens terug naar de hele pandemie situatie. Hierin mochten mensen ook geen eigen mening hebben, en werd iedereen vooral verdeeld en hadden mensen vaak niet eens het bewustzijn om het grotere plaatje in te zien. 

Authenticiteit

De mensen zijn hun authentieke zelf kwijt en weten niet hoe ze hun authentieke zelf moeten zijn. Ergens voelen ze vaak veel weerstand, en deze weerstand wordt vooral in de buitenwereld uitgevochten. Mensen die vaak de strijd aangaan met anderen, kijk maar naar de oorlogen. Dit is alleen maar omdat mensen niet in hun kracht staan en zich laten leiden door hun buitenwereld. Lieve mensen, wordt wakker en bewust van jezelf! Zie hoe jij jezelf in dit keurslijf hebt laten manipuleren. En als dit blog jou triggert, kijk en voel dan eens waarom het jou zo triggert. Triggers zijn namelijk jouw weg naar heling, als je werkelijk wilt luisteren en voelen. De triggers zijn jouw wegwijzer, waarin jij niet jouw authentieke zelf wilt accepteren.

Stap uit het paradigma en wordt je bewust van jouw patronen, projecties en jouw overgenomen patronen. Van alles wat jou aangeleerd is, en wat jij mag ontleren. Je hoeft nergens bij te horen, want dat zorgt alleen maar voor ruis op de lijn. Je mag bij jezelf horen, jezelf toelaten er helemaal te zijn zoals jij bent en wilt zijn. Waarin jij jezelf volledig omarmt en accepteert. Met je donkere en lichte delen. Niet meer emoties en gevoelens wegstoppen uit angst voor afwijzing. Want als je dit wegstopt, wijs je in feite alleen maar jezelf af. Als jij jezelf afwijst, trek je ook elke keer de mensen aan die jou niet waardig vinden en hier ook naar gedragen. Door jou kleiner te maken, je te manipuleren, al hun emoties op jou projecteren, verwachtingen van je te hebben en ga zo maar door. Jij blijft vervolgens in de pleasende rol hangen, en raakt volledig verwijderd van jouw authentieke zelf. 

Empowerment

Dus wanneer ga je voor jezelf kiezen, waardoor je weer volledig in je kracht komt te staan? Waardoor je op een liefdevolle manier weer voor jezelf kunt kiezen en het leven kunt creëren wat je wilt, met de juiste mensen om je heen. De mensen die jou wel zien voor wie en wat je bent, waarin jij in jouw volledige kracht staat en daar niet door geïntimideerd zijn! Het wordt tijd lieve mensen, om in jouw kracht te staan. Heb je nu al niet genoeg gestreden? Strijd gebeurt alleen maar als jij vooral veel in je hoofd leeft en niet vertrouwt op jezelf en je leven. Waarin jij niet jouw authentieke zelf durft te zijn en waarin alles in hoe en wat je bent, er volledig mag ZIJN!

Als jij jouw authentieke zelf bent, zal je zoveel mooie connecties maken waarin er geen drama of conflict is, omdat je elkaar volledig accepteert. Je raakt niet elke keer getriggerd, omdat iemand continu over jouw grenzen gaat. Jouw authentieke zelf weet heel goed aan te geven waar jouw grens ligt, en de andere persoon die ook authentiek is zal dit ook met liefde accepteren. (zonder conflict of getriggerd te zijn). Want allebei sta je in jouw kracht, gezien jij jezelf bent en goed kent en jij je voor niemand hoeft te bewijzen. Je herkent heel snel wanneer mensen je projecteren, en voelt heel snel wat van een ander is. Maar hoe meer jij bij je authentieke zelf komt, en in je kracht staat, hoe minder strijd er zal zijn. Durf in je kracht te staan en voorbij te gaan aan de sociale normen die gesteld worden door de maatschappij, familie of vrienden en kennisen die jouw ware ik niet zien. 

De tijd is NU!

Kom meer voor jezelf op, want niemand anders doet het voor je. Het is klaar om jezelf kleiner te maken voor een ander en je mag jezelf nu volledig in het licht zetten. Het is jou tijd om te shinen, own die shit dan ook! Neem NU verantwoordelijkheid voor jouw leven en als je daar hulp bij nodig hebt, kan ik jou daar ook bij helpen. Ik heb volledige trajecten waarin ik jou weer help om in jouw kracht te komen. Mocht ik niet degene zijn die resoneert voor jou, zoek dan iemand waarbij jij wel een goed gevoel hebt. Maar als het jou niet vanuit jezelf lukt, neem dan een stap in de richting van jouw authentieke zelf. Het moment van uitstelgedrag is nu afgelopen! Want als jij wilt groeien naar de beste versie van jezelf, en weer wilt stralen en je leven wilt leven zoals jij dat wilt, dan zal je stappen moeten zetten.

Je kan je kop niet meer in het zand stoppen, want je blijft tegen dezelfde lessen aanlopen, dezelfde strijd en dezelfde pijnpunten als jij jezelf uit de weg blijft gaan. Het is NU klaar! Kies voor jezelf, en trek niks aan van de wereld om je heen. De wereld die zo zwaar geprogrammeerd is en niet voor zichzelf kan denken en kiezen. Steek jouw kop boven het maaiveld uit en wees een voorloper, waarin jij mensen inspireert om ook de beste versie van zichzelf te worden. Het is TIJD!

Namaste

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen