Alles is een illusie

We leven in een wereld van illusie waarin iedereen zijn of haar verhaal afspeelt. Dit is om de lessen te leren die geleerd moeten worden voor ons om te evolueren.We mogen door alle triggers en of trauma heen, die ons naar een hoger level brengen. We hebben allemaal trauma, van groot tot klein. Maar het is aan ons om deze trauma’s te helen, en alles aan te pakken wat we moeten aanpakken. Het gaat erom door alles te doorvoelen en te helen, totdat we die stukken geheeld hebben wat we moesten helen. Als je continu reageert op een trigger, blijf je de trauma of trigger herhalen. Het is alsof je in een loop zit, waarin je continu herhaalt wat naar de oppervlakte komt. We leven in een tijdperk waarin het woord trauma veel naar de oppervlakte komt, en dit is mede omdat we collectief de trauma’s uit ons systeem mogen opschonen. Een heleboel mensen beseffen nog steeds niet hoe het collectief werkt en hoe belangrijk het collectief effect op ons heeft. 

Sommige mensen zijn totaal niet bezig met bewustzijn, persoonlijke groei of hun trauma’s aankijken. En toch heeft het collectief (de hele wereld) ermee te maken. Het gaat zelfs zo ver dat als jij een trauma heelt, het hele collectief er baat bij heeft. Maar het betekend ook dat je de generatie vloek doorbreekt. Vloek klinkt zwaar, maar ik zal uitleggen wat het betekend. We nemen allemaal patronen mee in ons systeem van onze voorouders, wat in ons DNA zit verankerd. Van familielijn op familielijn nemen we allemaal wat mee. Dat is vaak ook de reden waarom mensen zeggen, dat je op je vader lijkt of op je opa qua karakter en qua uiterlijk. Maar het gaat natuurlijk veel verder dan dat. Want we nemen natuurlijk ook van onze voorouders mee zover als jij niet eens terug kan denken. Bepaalde gedragspatronen en ook trauma’s kan je tot in dit leven meenemen, en het is aan degene die er bewust van is om het te doorbreken. Dan alleen maar kan jij jezelf en het collectief uit die bewuste loop halen en een nieuwe weg voor jezelf bewandelen. Een weg waarin je meer rust en vrede zal ervaren en je niet zo vaak getriggert wordt. 

Dood van de ego

We gaan ook tijdens dit proces vaker door een egodood heen, waarin je steeds meer groeit en steeds wijzer wordt. Je pelt laag voor laag af, waardoor je steeds dichter bij jezelf komt en steeds meer herinnert wie je bent. Tijdens dit proces zal je steeds meer mensen verliezen, mensen die een aspect van jou vertoonde, maar waar je dan vervolgens uit gegroeid bent. Elke keer ga je dus een stap verder in jouw proces waarin je groeit naar de beste versie van jezelf. Daarom dient elke relatie ook een functie! Alleen is het wel lastiger als je in een relatie komt (welke vorm dan ook) en de andere persoon is niet bewust van zijn of haar eigen processen en stukken. Hierdoor valt er lastig een zelfde resonantie te vinden waarin je een bewuste relatie aangaat. Want de ander zal daardoor vaker in een slachtofferrol schieten, manipulatie gebruiken, jou de schuld geven van bepaalde processen over je grenzen gaan etc. En het is dan aan jou of je voor deze weg kiest of dat je voor jezelf kiest in dit geheel. Want anders blijf jij ook in die bewuste vicieuze cirkel van trauma, triggers en drama hangen. 

Elke keer gaat het om bewust keuzes maken vanuit de beste versie van jezelf en jezelf afvragen of het nog wel dient of dat het jou juist niet verder brengt. Elke keer als je weer besluit om voor jezelf te kiezen en niet mee te gaan in een bepaald proces waarin je weer terugvalt in oude patronen zoals bijvoorbeeld people pleasing, of waarin je slechte kanten naar boven komen, maak je de beste keuze voor jezelf. Maar als jij continu weer terug gaat uit angst(angst voor afwijzing bijvoorbeeld), dan breng jij jezelf weer terug in dezelfde situatie waarin je elke keer weer hetzelfde krijgt. Je zit dan niet meer op dezelfde resonantie, en dat geeft storing op de lijn om het zo maar te zeggen. Het is niet erg om mensen achter te laten, daar mogen we echt beter mee leren omgaan. Het zijn gewoon allemaal aspecten van jou en als jij die aspecten van jezelf ontgroeit dan mag je die loslaten. Je kan alleen maar groeien als je weet los te laten. Loslaten van oude delen van jezelf, loslaten van trauma’s, gedragspatronen, angsten en ga zo maar door. 

Angsten

Heel veel mensen hebben angsten om mensen kwijt te raken, maar het leven is in constante verandering van verbinding aangaan en loslaten. Het is niet bedoeld om zo stevig vast te houden aan datgene wat niet meer dient. Maar omdat we in een maatschappij van controle en angst leven, willen we vaak ook controle houden over datgene wat we lief hebben of wat we graag vast willen houden. Maar het leven is flow, en het leven bestaat uit komen en gaan. Er is geen zekerheid in het leven, al willen we dat allemaal wel. Maar zekerheid is ook weer een illusie en is gebaseerd vanuit een angst. Tegenwoordig moeten we ons ook overal tegen verzekeren, terwijl dat allemaal vanuit angst is. Je kan er alleen van verzekerd zijn, dat er geen zekerheid is in het leven. Het leven is nou eenmaal altijd in vloeiende beweging en altijd aan verandering onderhevig. 

Het is een verzameling van gebeurtenissen, en het is aan ons of we het observeren of dat we erin meegaan en het ons leven gaat leiden. Verlatingsangst, bindingsangst, angst voor afwijzing, welke angst dan ook is een verzameling van gebeurtenissen die als trauma of herinnering in jouw systeem opgeslagen zit, maar is allemaal gebaseerd op illusies. Omdat we opgegroeid zijn in een maatschappij van controle zijn deze angsten nog eens extra aangedikt en angsten houden jou in een lage frequentie. Wist jij dat mensen in een lage frequentie heel makkelijk te manipuleren zijn? Als je mij niet geloofd, doe dan zelf je onderzoek maar 😉 You can thank me later.  Maar we zitten dus collectief in een wereld waar veel angst en trauma verankerd zit en het is aan ons om deze patronen te doorbreken om tot een beter leven te komen.

Waar haak jij op aan?

Elke keer mag jij kiezen op welke energie jij aan wilt haken. Energie als in personen, situaties, werk en ga zo maar door. En daarin angst los te laten en vol vertrouwen in je keuzes. Wat wil jij voor jouw leven creëren en wat wil je leren? Wil je wel leren en groeien en hoe snel wil je leren? Als je een snelle leerling bent zoals ik, dan betekent dat ook dat je veel en snel loslaat. En daar is niks mis mee. Vroeger had ik bijvoorbeeld al heel veel verschillende banen en ik hopte al snel weer naar een ander, omdat ik altijd maar wilde leren en ontwikkelen. Als ik alles geleerd had bij die baan, dan wilde ik alweer een andere kant op bewegen en daar was niks mis mee. Alleen deed men mij destijds wel doen geloven dat het niet goed was als ik niet lang bij 1 baan kon blijven. Maar dat is weer een oude overtuiging en dat is een oud patroon. Want er is niks mis met vaak van baan veranderen, veel verschillende dingen leren, vaak verhuizen, vaak van identiteit veranderen, vaak van relaties veranderen en ga zo maar door. Het is juist wat jou helpt te groeien. En ik zeg niet dat het verkeerd is om altijd maar bij dezelfde baan, situatie of relatie te blijven, want ook daarin kan je groeien en de verdieping in. Maar als jij ergens voelt dat jij niet meer groeit en iets anders wilt doen, dan is daar niks mis mee al laat de maatschappij jou wel doen geloven dat er iets mis is met jou. 

Ook is het belangrijk voor je om te weten dat als de energie ergens niet goed voelt, het oké is voor jou om een andere kant op te bewegen. We hebben allemaal een vrije wil en ergens door opvoeding, overtuiging en maatschappelijke wensen voelen velen zich verplicht ergens in te blijven, ondanks iets niet de juiste match is. Dus het is ten alle tijden aan jou en of jij voor je eigen geluk kiest, of dat je de rest van je leven de wereld om je heen gaat pleasen om maar leuk gevonden te worden. Het leven is er niet om leuk gevonden te worden, maar het is er om jezelf te zijn en om gelukkig te zijn. Dus in alles wat je doet, kies ten alle tijden voor jezelf. Ongeacht wat de wereld om je heen wel niet zegt, want je komt hier in je eentje en je gaat hier ook weer in je eentje weg. Dus doorbreek jij jouw illusies om weer dichter bij jezelf te komen?

Heb jij behoefte aan coaching? 

Als embodiment coach help ik jou weer in contact te komen met jouw lijf, waar alle antwoorden, onverwerkte emoties en trauma’s opgeslagen zitten.

Ik help jou weer te voelen en doorvoelen van die stukken waar je normaal aan voorbij gaat. Door deze stukken aan te gaan, kom je weer in contact met jouw lijf en kan het lichaam in proces om weer te gaan helen. Tijdens dit proces en traject kunnen er verschillende technieken toegepast worden om deze stukken te verwerken en helen, waardoor je weer de beste versie van je zelf kan worden. Door het verschillende aanbod lichaamswerk (fysiek en energetisch) kan ik samen met jou een pakket samenstellen mocht dit nodig zijn, of kan je gebruik maken van het Glow pakket. Hierbij de link voor meer info ; https://amishaglow.com/glow-coaching/

Namaste diana douma  

2 gedachten over “Alles is een illusie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen